Ekonomi

Powell tavrını yumuşatırken küresel piyasalar dalgalanıyor

Fed Lideri Powell’ın önceki günkü şahin açıklamalarını yumuşatma girişimleri ve açıklanan güçlü açık pozisyon verilerinin ardından Wall Street endeksleri karışık bir tablo sergiledi.

Dow Jones %0,18, S&P 500 %0,14 ve Nasdaq 100 %0,52 yükseldi. Ancak ABD vadeli endeksleri, Biden’ın milyarderler için vergi planı haberinin ardından düştü, ancak onaylanma olasılığı düşük. Asya’da endeksler de karışık bir görünüm sergiledi. Bloomberg Dolar Endeksi dün ve bu sabah Powell’ın ilk açıklamalarının ardından yüzde 1’lik yükselişinin ardından yatay seyretti.

Powell sesini yumuşattı.

Fed Lideri Jerome Powell Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne yaptığı sunumda, merkez bankası yetkililerinin açıklanacak istihdam ve enflasyon bilgilerini gördükten sonra bu ayın sonunda açıklanacak faiz kararının boyutunu belirleyeceklerini söyledi.

Önceki gün yaptığı sunumda olduğu gibi hazırladığı konuşmasında, “Faiz oranlarının muhtemelen daha önce öngörülenden daha yüksek seviyelere çıkarılacağını ve enflasyon verilerinin güçlü seyrini sürdürmesi durumunda sıkılaştırma hızını artıracağını” yineledi. “, Powell metni bırakarak bu terimleri yumuşattı.

Powell, “Mart toplantısı için herhangi bir karar almadık” dedi. Ancak veriler bir bütün olarak daha hızlı sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyorsa, faiz artırımlarını hızlandırmaya hazırız.” Citi, Powell’ın bu haftaki açıklamalarının ardından Mart ayı Fed faiz artırım beklentisini 50 baz puana yükseltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu