Ekonomi

Rogers, Shaw’un satın alınmasının ardından 2023’te güçlü mali büyüme bildirdi

TORONTO – Büyük oranda Shaw Communications Inc.’e ait olan Rogers Communications Inc. (TSX: RCI.A ve RCI.B; NYSE: RCI), başarılı finansal performansın etkisiyle dördüncü çeyrek ve 31 Aralık 2023’te sona eren yılın tamamı için güçlü mali sonuçlar açıkladı. Şirketin entegrasyonu ve kablosuz ve kablolu operasyonlarda sürdürülebilir performans.

Şirket, yıl boyunca hizmet gelirinde %27 artış göstererek 16,8 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Düzeltilmiş FAVÖK %34 artışla 8,6 milyar dolara, serbest nakit akışı ise %36 artışla 2,4 milyar dolara yükseldi. Rogers’ın 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 24 artışla 674 bin faturalı cep telefonu abonesi kazanarak 11,6 milyon kablosuz müşteriye ulaşması dikkat çekti.

Dördüncü çeyrek sonuçları, toplam hizmet gelirinde %30’luk bir artışı ve düzeltilmiş FAVÖK’te %39’luk bir artışı yansıtıyor. Shaw operasyonlarının da eklenmesiyle kablosuz servis gelirleri %9, kablolu servis gelirleri ise %94 arttı. Şirket ayrıca 4. çeyrekteki perakende internet net kazanımlarını da bir önceki yıla göre ikiye katladı.

Rogers’ın kablo bölümü sektör lideri marjını önceki yıla göre %51’den %56’ya çıkarırken, Shaw’un satın alınmasından kaynaklanan sinerji 375 milyon dolara ulaştı. Şirket dördüncü çeyrekten, planlanandan altı ay önce, 750 milyon dolarlık bir satış oranıyla çıktı.

Sinerji maliyetlerindeki düşüş, kar ve varlık satışlarından elde edilen gelirlerdeki büyüme sayesinde şirketin borç kaldıraç oranı yıl sonunda 4,7 katına geriledi.

Rogers, 2024 için güçlü büyüme hedefleri belirledi; toplam hizmet gelirinin %8 ila %10 artması bekleniyor ve FAVÖK’ü %12 ila %15 artacak şekilde ayarladı. Sermaye harcamalarının 3,8 milyar dolar ile 4,0 milyar dolar arasında, serbest nakit akışının ise 2,9 milyar dolar ile 3,1 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Başkan ve CEO Tony Staffieri, şirketin geleceğine olan güvenini dile getirerek, üst üste sekiz çeyrek büyüme elde ettiklerini ve Kanadalılar için yenilikçi teknolojilerde ilklere imza attıklarını belirtti.

Bu finansal özet Rogers Communications Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu