Haber

Romanya Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Tuna Nehri limanlarına yönelik saldırılarını kınadı

Romanya Devlet Başkanı Klaus Werner Iohannis, Rusya’nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara yönelik saldırılarını “savaş suçu” olarak nitelendirdi.

Politico haber sitesine göre Iohannis, sosyal medya hesabından Rusya’nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara yönelik saldırılarını “kabul edilemez” diyerek kınadı.

Saldırıları “savaş suçları” olarak nitelendiren Iohannis, tahıl ambarlarına yönelik sözde saldırıların “Ukrayna’nın gıda ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırma kapasitesini etkilediğini” söyledi.

Ukrayna Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Aleksandr Kubrakov, Rusya’nın dün gece Tuna Nehri’ne bağlı limanlara saldırdığını bildirdi.

Saldırıya uğrayan limanların fotoğraflarını paylaşan Kubrakov, “Dün gece Rusya, İran insansız hava araçlarıyla bu limanlara saldırdı. Bugün küresel gıda güvenliğinin temeli haline gelen limanlar bunlar. Ruslar, depolara ve tahıl silolarına saldırdı. Bin ton tahıl ele geçirildi. hasarlı.” dedi.

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla BM, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzaladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, süresi dolan anlaşmayla ilgili olarak 17 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Tahıl koridoru anlaşması aslında sona erdi, durduruldu. İlgili koşullar yerine gelir gelmez Rusya derhal tahıl anlaşmasına geri dönecektir. Rusya ile ilgili anlaşmanın bir kısmı yerine getirilmedi.” terimleri kullandı.

antakyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu