Haber

Selçuklu Belediyesi’nden spora ve eğitime önemli yatırım

Selçuklu Belediyesi spor ve eğitim camiasına iki değerli yatırımı daha kazandırıyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile protokol imzalayan Selçuklu Belediyesi, Konya Spor Lisesi ve Fen Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu ve suni çim saha imalatı için ilk adımı attı.
 

· Konya Spor Lisesi’ne eklenecek Kapalı Spor Salonu, kişiliğiyle gönülleri fetheden Konyasporlu futbolcu merhum Ahmet Çalık’ın adını taşıyacak.

Selçuklu’da yaşam standartlarını en üst seviyede tutmak için altyapı hizmetlerinin yanı sıra diğer alanlarda da değerli çalışmalara imza atan Selçuklu Belediyesi, eğitim ve spora değerli takviye sağlayacak bir protokole daha imza attı. Selçuklu Belediyesi ile Konya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Konya Spor Lisesi ve Fen Lisesi’ne kapalı spor salonu ve açık suni çim saha yapılacak.

Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan imza protokolüne Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, Konya Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatımcı: “Rahmetli Ahmet Çalık’ın adını salonumuzda yaşatacağız”

Selçuklu Belediyesi olarak ilkokuldan üniversiteye her eğitim kademesinden ve her yaştan öğrencinin fiziki, sosyal, kültürel ve belediyecilik faaliyetlerine fayda sağlayacak projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, Son olarak şehitlerimiz Hacı Osman Ayyıldız, Resul Coşkun Mustafa Özata ve Battal Yıldız’ın adını taşıyan spor salonlarımızı Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu, Saraybosna Anadolu Lisesi, Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırdık. Okulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’dir. Konyaspor Lisesi ve Selçuklu fen liselerimize kazandıracağımız kapalı spor salonu ve açık suni çim saha projemizin protokolünü bugün imzalayacağız. Her iki okulumuzun da spor salonuna ihtiyacı vardı. Fen lisemizde de sentetik çim saha ihtiyacı vardı. Selçuklu Belediyesi olarak her iki okulumuza da spor alanında çok modern öğrencilerimizin tüm imkanlarını karşılayacak bir spor salonu ve bu spor salonunun yanına fen lisemiz için suni çim sahayı hızla yapacağız. Konya Spor Lisesi’nde yapacağımız spor salonunun adını daha önce de belirttiğimiz gibi Ahmet Çalık Spor Salonu olarak planlıyoruz. Ahmet Çalık, ustalığı ve karakteriyle örnek bir kişilikti. Bu sayede inşallah onun adının hatıralarını Selçuklularımızda yaşatmış olacağız. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarına, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Her iki okulumuzdaki spor salonlarımızdan ve futbol sahalarımızdan nice yetenekli sporcuların çıkmasını temenni ediyorum. İnşallah Selçuklularımızı her anlamda başarıyla temsil edecekler” dedi. söz konusu.

“Spor yatırımlarımız devam edecek”

Selçuklu Belediyesi olarak bu zamana kadar eğitime, spora ve sporcuya desteklerini hiçbir zaman esirgemediklerinin altını çizen Önder Pekyatımcı, “İnşallah bundan sonra da bu takviyelerle devam edeceğiz. Selçuklu olarak sporun merkezi olduğumuzu her platformda söylüyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Daha çok gencimiz ve daha çok insanın spor yapması için Konya’da sporun gelişmesi için çalışıyoruz. Yine spor kulübümüz 213’ü milli olmak üzere 15.488 lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’nin en büyük ve en değerli amatör spor kulüpleri arasında orta sıralarda yer almaktadır. Ayrıca spor okullarımızda 13 branşta 13.660 öğrenciye eğitim veriyoruz. Yeni Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz ile spor tesis sayımızı ve fiziki tesislerimizi büyük ölçüde iyileştirmiş olacağız. Selçuklu Belediyesi olarak hedefimiz Selçuklularımızdan olimpiyat şampiyonlarını çıkarmak. Konyaspor Lisesi ve Selçuklu Fen Liselerine kazandırdığımız spor salonu ve açık suni çim saha projelerimizin öğrencilerimize ve Selçuklu’ya hayırlı olmasını dilerim. Bu projelerin hayata geçirilmesinde İl Milli Eğitim Müdürümüzün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkısı büyük. Bu çalışmalarda bizlere göstermiş oldukları ilgi ve kolaylıktan dolayı değerli İl Milli Eğitim Müdürümüze özellikle teşekkür ediyorum. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz yaptığımız yatırım ve projelerde her zaman yanımızda, yatırımlarımızı destekliyor ve bize katkı sağlıyor. Bu yatırımların devamlılığı, sürdürülebilirliği, bu yatırımların en hızlı şekilde hayata geçmesi için her zaman bize destek oluyorlar. Bu protokolde Spor Lisesine yapacağımız yatırımda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında buradaki salonun maliyetini karşılamak üzere Milli Emlak’a dahil olacağız. Bu konuda yanımızda olan ve tüm yatırımlarımızda bizlere destek olan başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz şahsında olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Konyamıza hizmet için hep birlikte çalışıyoruz. Konyamıza hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada tüm kurumlarımızla iş birliği içinde hareket ediyoruz. Burada da paha biçilmez katkılarda bulundular. Sadece sporda değil eğitim, sağlık yatırımları ve diğer yatırımlarda da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzü her zaman yanımızda görüyoruz. Bu yüzden onlara ve tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler. Bu yatırımın ilçemize, ilimize ve okullarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimizin hem spor faaliyetlerini burada en doğru şekilde gerçekleştirmelerini temenni ediyor, hem de gelecekte milli sporcumuz olacak ve olimpiyat hedefine yönelik gerçek atılımda yanımızda olacak sporcularımızın burada yetişmesini temenni ediyorum. Yine çok güzel olacak” dedi.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şevik: “Kamu hizmeti alanında her türlü işbirliğini desteklemeye devam edeceğiz”

Kamu kurumları arasında işbirliğinin değerine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik; “Bugüne kadar hazine arazilerimizin kamu hizmetine açılması için hem kamu kurumlarımıza hem de belediyelerimize her türlü desteği verdik. Bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Bu alandaki diğer kurumlarımıza ve Selçuklu Belediyesi müdürümüze de teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapalı spor salonu ve suni çim sahanın hayırlı olmasını diliyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit: “Selçuklu Belediyemiz çalışmalarımızda bize destek oluyor”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya’da örnek belediyecilik faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirterek, “Öncelikle bu spor tesislerinin hem Konya Spor Lisemize hem de Selçuklu Fen Lisemize hayırlı olmasını diliyorum. Nitekim Konya belediyesi Türkiye için örnek bir belediye göstermektedir. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz yaptırdıkları devasa eğitim tesisleri, okullar ve diğer alanlarda yeniden eğitime verdikleri takviyelerle bizlere büyük katkılar sağlıyor. Selçuklu Belediyemiz de çok sayıda okul, okullarımızın bahçelerinde çok sayıda tesis, bahçelerinde bakım onarım çalışmaları ile bizlere her anlamda destek oluyor. Onun dışında yaptığımız çalışmalarda yine bize destek oluyorlar. Doğal olarak bu vakıflar Konya’daki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin çok daha ileriye götürülmesine vesile olmaktadır. Bu yatırımların ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza ve Çevre Şehircilik İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından okullara kapalı spor salonları ve suni çim sahaların kazandırılması için protokoller imzalandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habergonen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu