Haber

Siirt’te Açık Hava Etkinlikleri 15 Gün Yasaklandı

Siirt genelinde her türlü açık alan toplantısı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, miting gibi etkinliklere getirilen yasak 15 gün süreyle uzatıldı.

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin özellikle basın ve sosyal medya platformları aracılığıyla toplumsal kaos ve gerilim yaratmaya yönelik provokatif eylem amaçlı paylaşımlar yaptıklarının görüldüğünü, halkı sokağa çıkarmak için.

Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonlar ve ülkemizde son dönemde yaşanan terör hareketleri dikkate alınarak, terör örgütlerince şiddet eylemleri, protesto hareketleri, korsan gösteriler gerçekleştirilebileceği değerlendirilmiştir. örgüt üyeleri veya sempatizanları ile birliğimizi zedeleyecek tahrik edici eylemleri önlemek, millî güvenliği, kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, can ve mal emniyetini, kişi dokunulmazlığını, tasarruf güvenliğini ve kamu yararını sağlamak, temel niteliklerini korumaktır. Cumhuriyetin ve devletin ülkesi ve milletiyle ayrılmaz bütünlüğünün korunması, hukuka aykırı olayların önlenmesi amacıyla, valilik ve kaymakamlıkların uygun göreceği etkinlikler ve kamu tarafından düzenlenecek programlar, kurum ve kuruluşlar, resmi tatiller, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre programları, spor faaliyetleri hariç; her türlü açık alan toplantıları ve gösteri yürüyüşleri, toplu karşılama ve uğurlama törenleri, kurum ve kuruluşların kendi binaları dışında basın açıklamaları, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açılışı, toplu cenaze töreni, anma töreni, şenlik , konser, eğlence, oyun temsili, gösterideki her türlü hareket ve etkinlikler, sesli yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü işitsel ve görsel etkinlikler, dilek feneri – balon uçurtma, drone, paramotor vb. ticari kimliğe sahip özel hukuk tüzel kişilerinin faaliyetleri ve ticari faaliyetleri; Yasadışı olarak yapılması planlanan her türlü eylem ve faaliyete katılmak üzere toplu veya bireysel olarak ilimize gelecek araç ve kişilerin girişine; Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan yaşamı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına dair önemli emareler olduğu düşünüldüğünde, can ve mal güvenliği, kişi dokunulmazlığı, tasarrufa ilişkin güvenlik ve kamu yararının sağlanması zorlaşacaktır. . Sınırlarımız içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A, B ve C maddeleri; 28 Temmuz 2023 00.01’den 11 Ağustos 2023 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu