Haber

Sinop Lakerda Festivali’nde Balık Burger Yapıldı

Sinop’ta bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sinop Lakerda Festivali’nde balık burgerler yapıldı.

Sinop’ta Lakerda Festivali etkinlikleri devam ediyor. Sinop Kadın Kooperatifi’nin hazırladığı burgerler geçtiğimiz yıl festival katılımcılarının beğenisine sunuldu. Sevilen balık burger bu sene de tezgahlardaki yerini aldı. Temizlenen hamsiler köfte haline getirildi. Tavada kızartılmış hamsi köftesi burger ekmeğiyle buluştu. Bu şekilde servis edilen balık burgerler festival katılımcılarından tam not aldı.

Sınırlı Sorumlu Sinop Kadın İşgücünü Geliştirme Kadın İşletmeleri Üretim ve Yönetim Kooperatifi Lideri Funda Akalın, “Balık burger fikri şu şekilde ortaya çıktı, ilk lakerda festivaline bir arkadaşımla katıldım. Aslında bizim de yaptığımız bir üründü. Birlikte yaptık. Daha sonra kooperatif olarak devam ettiriyoruz. Hamsi köftesi olarak.” “Düşünün, burgeri biraz daha büyük ve çocukların daha çok ilgisini çekecek bir ürün yaptık” dedi.

Balık burgeri deneyen vatandaşlar ise çok lezzetli bulduklarını söyledi. Vatandaşlar, çocuklara balık yeme alışkanlığı kazandırmak için balık burgerlerin daha cazip olduğunu belirtti. Balık burgerin diğer çeşitlere göre daha sağlıklı olduğunun altı çizildi. -SİNOP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu