Haber

Terör örgütünün Yunanistan ve Irak’taki kamplarında eğitim gören zanlının yargılanmasına devam ediliyor.

Terör örgütünün Yunanistan ve Irak’taki kamplarında eğitim aldıktan sonra İstanbul’a eylem yapmak üzere geldiği teziyle tutuklanan sanık Ünal Güneş, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 100 bin TL hapis cezasıyla yargılanıyor. 15 yıla kadar.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ünal Güneş katıldı.

İnşaat işçisi olduğunu ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten davalı Güneş, “Hebun” kod adını kullanmadığını ifade etti.

Hoş bir gelecek kurmak için 5 bin 200 Euro vererek Yunanistan’a gittiğini ve mağdur edildiğini söyleyen Güneş, bu yıl temmuz ayında Kuzey Irak’a götürüldüğünü, bir aydan kısa sürede kaçarak teslim olduğunu, katılmadığını iddia etti. herhangi bir eylemde, o sadece orduda silah aldı. aldı.

Sanıkların ardından cezaevinde tutuklu bulunan Tamer Y. tanık olarak tutuklandı. Cezaevine Ses ve Peyzaj Bilgi Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak söz veren Tamer Y., “Hebun” ve “Senar” kod adlarıyla tanıdığı sanıkla birlikte “Yeni Şerun” aldıklarını söyledi. “Örgüte yeni katılan üyelere yaklaşık 2 ay süreyle verilen eğitimin ardından farklı yerlere gönderildi.

Güneş’i nereye verdiklerini bilmediğini ifade eden tanık, sanıklarla birlikte silah eğitimi de aldıklarını, kendilerine 4 şarjör ve 120 mermi teslim edildiğini söyledi.

Sanık Güneş, tanığı tanımadığını ve aleyhindeki iddiaları kabul etmediğini ifade etti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanık Ünal Güneş hakkında hazırladığı iddianamede, “2021 yılında Fransa üzerinden terör örgütünün taşra teşkilatına katılan ve teslim olan Suat B’nin ‘Hebun’ kod adlı şahsını tanıyorum. ikna faaliyetleri kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda.Kod adı ‘Senar’ idi.Kuzey Irak’ta Assos Pencevin bölgesinde eğitimde ‘Hebun’ adı verildi.Şahıs şu anda terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteriyor. Kuzey Irak’ın Assos Pencewin bölgesi.” ifadeler yer almaktadır.

Güneş’in örgüte 2014 yılında kırsalda faaliyet göstermek üzere katıldığının belirtildiği iddianamede, sanıkların örgüt adına kırsala personel nakli ve işbirliği faaliyetlerinde bulunanlardan biri olabileceği belirtiliyor.

İstanbul’a harekete geçmek için gelen Güneş’in Yunanistan’da kaldığı 6 aylık süre içinde yaptıklarına ilişkin temel bir savunma yapamadığı vurgulanan iddianamede, sanıklara AK-47 marka uzun namlulu tabanca verildi. tabanca, 4 şarjör ve 120 mermi ile 4 şarjör diğer örgüt mensuplarına ait. açıklanır.

İddianamede Güneş’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu