Yaşam

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Otomotiv Pazarında Daralma Olabileceğine Dikkat Çekti

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektöründe yaşanan finansal sıkıntılara ve krediye erişim sorunlarına dikkat çekti. Bu durumların otomobil pazarında yüzde 30-35 oranında daralmaya yol açabileceğini belirten Bozkurt, yakınlarına bile bugün araba bulurlarsa almalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Sakarya’da üretilen Toyota C-HR Hibrit’in basın toplantısı ve test sürüşü programı Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirildi.

Bozkurt, toplantıda yaptığı konuşmada yılı 58 bin satışla kapatmayı planladıklarını ancak müsaitlik nedeniyle ilk 9 ayda istenilen satış seviyesine ulaşamadıklarını belirtti.

Ekim ayında en çok otomobil satan üç markadan biri olduklarını belirten üst düzey yönetici, gelecek yıl pazarda yüzde 10 paya sahip olacaklarını ifade etti.

Bozkurt, sektöre ilişkin 2024 öngörüsünde yüzde 30 ila 35 civarında bir daralma olabileceğini belirtti.

‘Yaklaşık 4 yıldır biriken talep ve uygulanan satış kampanyaları satışların belli oranlarda tutulmasına yardımcı oluyor. Kasım ve Aralık aylarında ekim ayına benzer bir tablo bekliyoruz. Dolayısıyla ilk defa 1 milyonun üzerinde pazarla 1 milyon 150 bin civarında yıl sonu kapanışı göreceğiz. 2024 yılında farklı bir tabloyla karşılaşacağımızı öngörüyoruz. Araç fiyatlarındaki artış, kredi maliyetleri, krediye erişimdeki zorluklar ve kısıtlamalar pazarın yüzde 30-35 civarında daralmasına neden olabilir. Bu noktada otomobil ve hafif ticari araçlarla birlikte 750-800 bin civarında bir pazar hacmi gerçekleşebilir.’

“Bugün araba alacaksanız alın”

Markaların son günlerde yürüttüğü kampanyaların devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Bozkurt, şöyle konuştu: Avrupa yakasına bize 2-3 aylık plan verin diyemeyiz. Aylık performanslarımız kontrol ediliyor. Kârlılık dikkate alınır. Buna göre önümüzdeki ayın yol haritası belirleniyor.’dedi ve ‘ Ancak araba almak istediğimde akrabalarıma bile ‘Bugün araba varsa hemen alın’ derim. Hedef belirleme Aralık ayında farklıdır. Ocak ayı yeni bir mali yılın başlangıcı olduğu için amaç açısından çok büyük bir zorluk yaşanmıyor. ‘Döviz yükselir mi düşer mi, ne olur?’ diye bakacaksak kişisel görüşüm burada kalıyor ama ne olacağını bilemeyiz. Bu nedenle yarın sabahı garanti edemem. Bugün bir araba satın alacaksanız, satın alın. Bunu yarına bırakmayın.’ekledi.

kirkagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu