Haber

Türk Futbol Efsanesi Feyyaz Uçar, Barista olmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda eğitim aldı

İZMİR,

Son dönemde pazar payı artan kahve branşına barista yetiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın kursiyerleri arasına Türk futbolunun efsane isimlerinden Feyyaz Uçar da katıldı. Meslek Fabrikasında aldığı eğitimden çok memnun kaldığını belirten Uçar, “Bu kadar ayrıntıya önem veren bir çalışma görmedim. Öğretmenlerimiz bize her günün her dakikasında yeni bir şeyler öğretmeye çalıştı.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın barista kursuna sadece meslek sahibi olmak isteyen gençler değil, kendi işini kurmayı hedefleyen girişimci adayları da ilgi gösteriyor. Sektörün en iyi baristalarını yetiştiren Meslek Fabrikası’ndan öyle bir isim mezun oldu ki, bunu görenlere “Golcülükten barista krallığına geçti” dedirtti. Türk futbolunun efsanelerinden “Kibar Feyzo” lakaplı 59 yaşındaki Feyyaz Uçar, Seferihisar’da aldığı barista kursundan mezun oldu ve şimdi kahvehanesini açmanın heyecanını yaşıyor.

“ARTIK BEN İZMİR’İM”

10 yıldır Urla’da yaşayan ve şu anda İzmirli olan efsane futbolcu Feyyaz Uçar, “Eşim yakın zamanda Urla’da işyeri açacak. Eşimin kendisine yardımcı olma önerisiyle bu işe ilgi duydum.” mutlaka kahve servisi olacak, bana yardım edebilirsin.” dedi. Burayı seçmemin nedeni kapsamlı ve güzel bir çalışma örneği olmasıdır. Öğretmenlerimiz bize her konuda çok yardımcı oldular. Bu kadar ayrıntıya dikkat eden bir çalışma görmedim. Öğretmenlerimiz bize her günün her dakikasında yeni bir şeyler öğretmeye çalıştı” dedi.

“KAHVE KRALLIĞINI İDDİA ETMİYORUM”

Daha önce kahve içmeye ilgi duymadığını belirten Uçar, “Öğrendikçe daha keyifli oluyor. Bundan sonra kahve yapacağız. Kahve krallığı iddiasında değilim. Arkadaşlarıma şans veriyorum.” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve buradaki tüm arkadaşlarımız da mekanımızın açılışına geliyor, bizi onurlandırırsa biz de mutlu oluruz” dedi.

muratpasa-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu