Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti’nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Varşova Büyükelçisi olarak atanan Rauf Alp Denktaş, göreve başlamadan önce yürüttüğü program çerçevesinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret ederek neler olduğunu görüştü. Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılabilir?

Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş göreve gelmeden önce yürüttüğü program çerçevesinde ATO Lideri Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye ile Polonya arasındaki tarihi gelişmeler ve iki ülke arasındaki yakınlığın ticari ilişkilere yansıması ele alındı. ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayabileceğini belirterek, “Ankara, termal tesisleri ve son teknoloji ile donatılmış hastaneleriyle sağlık turizminde önemli bir şehir. sağlık ve yaşlı turizmi konusunda Polonya ile ilişkiler.”

ATO Lideri Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Polonya ile ticaretinde koyduğu 10 milyar dolar hedefine neredeyse ulaşıldığının altını çizerek, “2022 yılında 5,4 milyar doları dış ticaret olmak üzere toplam 9,7 milyar dolar dış ticaret gerçekleşti. Türkiye’nin ihracatı.” açıklamalarda bulundu.

Polonya ile Türkiye arasında hemen her sektörde karşılıklı yatırımların geliştiğini belirten Baran, “Türk firmaları Polonya’daki metro, havalimanı, lojistik merkezler ve otoyollar gibi büyük projelere ilgi gösteriyor.” Kendi şirketinin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Baran, Ankara’nın Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayabileceğini söyledi. Savunma sanayisinin Ankara ekonomisinde değerli bir yer edindiğini anlatan Baran, Polonya ile ticaretin bu alanda da geliştiğini vurguladı.

Ankara’nın ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulunan Baran, “Ankara, termal tesisleri ve son teknolojiyle donatılmış hastaneleriyle sağlık turizminde önemli bir şehir. Polonya ile sağlık ve yaşlı turizmi konusunda ilişkilerimizi geliştirebiliriz.”

“Ticari ilişkileri geliştirmek için çalışmaya hazırız”

Ankara’nın tarımsal ve medikal üretim kapasitesinin değerlendirildiği toplantıda Baran, “Polonya ile ülkemiz arasındaki dostluk yüzyıllar öncesine dayanıyor. Yaklaşık 700 milyar dolarlık dış ticaret hacminden ve bunun yansımasından daha büyük pay almayı temenni ediyoruz.” ticaret üzerine dostluk Ankara Ticaret Odası olarak ticari ilişkilerin gelişmesi için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

Büyükelçi Denktaş, ekonomik bağların siyasi ilişkilerin bir parçası olması nedeniyle Varşova’daki göreve başlamadan önce Ankara Ticaret Odası ile görüşmek üzere bir ziyarette bulunduğunu da belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 15 milyar belirledi. Doları Türkiye-Polonya dış ticaret hacmi için ikinci hedef olarak belirledik. Bu hedefe ulaşmak için çalışacağız” şeklinde konuştu. – ANKARA

muratli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu