Teknoloji

Türkiye’nin İlk Dijital Bankası TOM Bank Oldu!

Türkiye’nin ilk dijital bireysel bankası TOM Bank oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla TOM Bank resmen faaliyete geçti.

Bir süredir çeşitli yatırımlarla Türkiye’nin ilk dijital perakende bankasını kurmak için çalışan Aydın Grubu hissedarları, TOM Şirketler Grubu’nun iştiraki olan TOM Bank’ın lisanslama işlemlerini tamamladı. A101, English Home, Memorial Health Cluster ve Meskene gibi büyük firmaların yer aldığı küme, TOM Bank ile hem başarılı olacak hem de dikkatleri üzerine çekecek.

1,5 milyar TL başlangıç ​​sermayesi ile sadece dijital kanallar üzerinden hizmet verecek olan TOM Bank, müşteri ağına avantajlı çalışmalarla ulaşmak istiyor.

TOM Bank’ı Avrupa’nın en büyük 5 dijital bankasından biri yapmak istediklerini söyleyen bankanın Kurucusu ve Genel Müdürü Onur Özkan, şunları ekledi:

“Avrupa ve Amerika’da hızla yükselen dijital bankacılık trendini takip ederek, Aydın Kümelenmesi ve TOM Şirketler Kümesi bünyesindeki deneyim ve birikimlerimizi bir araya getirmek istedik. Her cebin, her evin bankası olma hedefiyle TOM Bank ile bankanın en teknolojik halini oluşturduk. TOM Bank olarak kapsayıcılık ilkesi doğrultusunda finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırmayı hedefleyerek ülkemizdeki dijital bankacılıkta etki yaratmayı hedefliyoruz. Kümeye bağlı Türkiye’nin her ilçesinde en az bir mağazası bulunan A101 yaygınlığının verdiği güçle hareket edeceğiz. Dünyanın en yenilikçi dijital bankalarından biri ve başkanı olma vizyonumuz doğrultusunda, en kısa zamanda Türkiye’yi Avrupa’nın ilk 5 dijital bankasından biri olarak temsil etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Aydın Grup’a bağlı A-101 marketler zinciri üzerinden ‘kredili kredi’ sunacak olan TOM Bank, şubesi olmadığı için tüm işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirecek.

Müşteri olmak ve kredi kullanmak için telefonla başvuru yapılacak ve kredi onaylandığında dileyen herkes A-101’lerden direkt olarak parayı alabilecek. Ayrıca TOM Bank üyeleri, hesaplarındaki parayı ATM’ler yerine A101’lerden çekip kasalara tekrar ödeme yapabilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu