Teknoloji

Yapay Zekaya Sahip Kadın Partnerler Erkeklerde Psikolojik Sorunlara Neden Olabilir!

Son zamanlarda yaşadığı inanılmaz gelişme, yapay zekanın günlük hayatımıza entegre olmasını sağlıyor. Durum böyle olunca daha önce sinemalarda gördüğümüz yapay zeka ile duygusal bağ kurma kavramı gün geçtikçe daha popüler hale geliyor.

Spike Jonze’nin yönettiği, Joaquin Phoenix’in başrolde oynadığı “Her” filminde de gördüğümüz bu durumla ilgili uzmanlardan açıklama geldi. The Guardian’a konuşan araştırmacılar yapay zeka tabanlı sanal aşıklarolumsuz yönlerden bahsetmiştir.

AI iş ortağı, sıradan insanlarla bağlantı kurmayı zorlaştırabilir

Uzmanlar, sanal kız arkadaşların, kadınları kontrol etmeye meyilli ve insanlarla alışılagelmiş şekilde bağlantı kuramayan yeni nesil olduğunu söylüyor. “ince” yaratabileceğini söylüyor. Aile içi şiddet mağdurlarına destek sunan Avustralyalı bir kuruluş olan Full Stop Australia’nın CEO’su Tara Hunter da bu konuda. “Kontrol ettiğiniz ve her ihtiyacınızı karşılayan bir ortak korkutucudur”Gelecekte erkekler için sorunların ortaya çıkabileceği konusunda uyarıyor.

Örneğin, eva yapay zekabir uygulama verilebilir. “Dilediğiniz gibi kontrol edin”” sloganı ile kullanıcıların istediği özellikleri uygulamaya ekleyerek mükemmel eş” oluşturulması rica olunur. Böylece size her şeyi kontrol etme fırsatı verir. Burada da uzmanlar, bu durumun gerçek hayattaki çıkarlar üzerindeki olası etkileri karşısında alarma geçiyor.

Avustralya Swinburne Üniversitesi’nden Dr. Belinda Barnet de bu tür bağlantı uygulamalarının bazı ihtiyaçları karşılasa da etkilerinin bilinmediğini belirtiyor. Barnet’e göre bu form, sistemlerin nasıl eğitildiği ile ilgilidir. düzenlemelere ihtiyaç vardır.

Bu gerçek dışı bağlantıların olumsuz ruhsal etkilerine dikkat etmek gerekir.

Öte yandan, insanlar üzerindeki psikolojik etkileri farklı bir konudur. Örneğin çoğaltma Sanal arkadaşlık diye bir uygulama var. Kullanıcılar deneyimlerini burada Reddit’teki bir alt dizinde paylaşıyor. Bir paylaşıma baktığımızda kullanıcının sanal kız arkadaşı başka bir yapay zeka modeli tarafından görülüyor. “aldatılmış” Görürüz. Kullanıcı da bu duruma oldukça üzülüyor.

Replika’daki tek farklı olay bu değil. Uygulamanın ana şirketi The Guardian’a göre Luke A.Ş. bu yılın başlarında, botun erotik rol yapma işlevlerini aniden kaldırdı. Bundan sonra kullanıcılar çıldırdı; Bu değişiklik bile bir arkadaşının ölümüyle başbaşa hissetmelerini sağlamak, depresyona girdinhatta dediler

Elbette bu etkiler sadece erkeklerle sınırlı değil. Yapay zeka ile arkadaş olmanın potansiyel olarak önemli olumsuz etkileri olabilir. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamaların çok artacağı düşünüldüğünde dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

ortahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu