Haber

Yeni Zelanda’da ‘hırsızlık’la suçlanan milletvekili istifa etti

Yeni Zelanda Yeşiller Partisi Milletvekili Golriz Ghahraman, kendisine yönelik ‘hırsızlık’ iddialarının ardından istifa etti. Ghahraman, psikolojik sorunlarına değinerek ‘derin pişmanlık duyduğu eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstlendiğini’ söyledi.

The Guardian’ın haberine göre iki lüks mağazadan hırsızlık yapmakla suçlanan milletvekili, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akıl sağlığımın işimden kaynaklanan stresten kötü şekilde etkilendiği açık. Bu durum benim için çok açık. beni tamamen karakterime aykırı davranışlara yöneltti. Davranışlarımı mazur görmeye çalışmıyorum ama onları açıklamak istiyorum.” “İstiyorum” dedi. İnsanların seçilmiş temsilcilerin ‘en yüksek davranış standartlarıyla’ hareket etmesini beklemekte haklı olduğunu söyleyen Ghahraman, özür dileyerek bundan sonra gelişime odaklanacağını ve dünyada olumlu değişim yaratmanın başka yollarını bulacağını söyledi.

POLİS SORUŞTURMAYI ONAYLADI

Ghahraman’la ilgili iddialar ilk olarak 10 Ocak’ta ‘Newstalk ZB Plus’ tarafından ortaya atılmıştı. Ghahraman, Scotties Boutique adlı lüks bir mağazada hırsızlık yapmakla suçlanmıştı. Polis, hırsızlık iddialarıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü doğrulasa da soruşturmada adı geçen şüphelinin kimlik bilgilerini paylaşmadı.

16 Ocak Salı günü yayınlanan açıklamasında Ghahraman, tıbbi değerlendirme ve ruh sağlığı uzmanıyla yaptığı görüşmenin ardından “iyi olmadığını anladığını” söyledi. Milletvekili, daha önce yaşadığı farkedilmeyen travmalara dikkat çekerek, “Ancak ruh sağlığı sorunlarımın arkasına saklanmıyorum.” Ghahraman ayrıca mağazaya bu süreçte gösterdikleri ‘nezaket ve empati’ için teşekkür etti.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDI

Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeşiller Partisi Eşbaşkanları Marama Davidson ve James Shaw, Ghahraman’ın “insan hakları, bağımsız dış politika ve seçim reformu konularında parlamentonun önde gelen seslerinden biri olduğunu” söyledi. Shaw, Ghahraman’ın parlamentoya girdiği günden bu yana halkın kötü muamelesine maruz kaldığını, cinsel, fiziksel saldırı ve ölüm tehditleri aldığını anlattı.

2019 yılında ölüm tehditleri alan Ghahraman’a koruma atandı. Shaw, “Halihazırda bu düzeyde bir tehditle son derece stresli bir durumda yaşıyorsanız, bunun sonuçları olacaktır” dedi.

İran-Irak savaşının ardından İran’a sığınma talebinde bulunan insan hakları avukatı Ghahraman, 2017 yılında Yeni Zelanda parlamentosuna seçilen ilk mülteci oldu. Ghahraman, 2020 yılında kendisine MS tanısı konulduğunu açıkladı. (DIŞ HABER)

gerze-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu