Haber

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları döviz üzerinden askerlik hizmetinden yararlanabilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışında yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkan veya çıkarılanların yeniden Türk vatandaşlığı kazanmaları halinde dövizle askerlikten yararlanamayacaklarına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sırakaya yaptığı yazılı açıklamada, “İşe Alım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 5 Ağustos’ta Resmi Gazete’de özellikle sosyal medyada yayımlanmasının ardından yurt dışında yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkan veya Türk vatandaşlığından çıkarılanların, Türk vatandaşlığı hakkını yeniden kazanmaları halinde Türk vatandaşlığı döviz üzerinden askerlik hizmetinden yararlanamayacaktır. Taraflarda çeşitli iddiaların olduğuna dikkat çekti.

Zafer Sırakaya, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkeleri ile olan güçlü bağlarını zedeleyebilecek bu haber, söylenti ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Savunma Bakanlığı Askere Alım Genel Müdürlüğü tarafından ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik; sadece bedelli askerlik için geçerli olup, döviz cinsinden askerlik hizmetini kapsamadığı açıkça belirtilmiştir.” bilgileri verdi.

haber-ergani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu