Haber

10 bin okul orta öğretimde uygulanıyor

ANKARA (İGFA) –Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi, liselerde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyici okul ortamlarının oluşturulması, azaltılması ve azaltılması amacıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandı. okul ortası başarı boşlukları ve eğitimde fırsat ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi.

Bu yıl hayata geçirilecek olan “10 Bin Okul Orta Öğretimde Projesi” için 4 milyar lira bütçe ayrıldı.

Proje, Resmi Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında yayınlanan 2023 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararında da yer aldı.

Proje ile Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüklerine bağlı okul ve kurumların ortaöğretim kademelerindeki dezavantajlı bölgeleri desteklenerek eğitimin her kademesinde kalitenin artırılması hedeflendi. Hizmetler. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri bünyesinde oluşturulan veri takip modülüne okulların erişimi ile belirlenen ihtiyaçlar, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan kurullar tarafından denetlenerek onaylanmıştır.

ONARIM VE DONANIM İHTİYACI OLAN HER OKUL FAYDALANACAK

proje; Fiziki şartların iyileştirilmesi, yönetici, öğretmen ve velilerin eğitimleri, akademik başarının temeli, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler dört ana başlık altında yürütülecek.
Fiziki şartların iyileştirilmesi kapsamında onarım ve donanım ihtiyacı olan her okul yararlanacaktır. Bu kapsamda okulların tüm ortamlarının temizlik ve hijyen kurallarına uygun, çevreye duyarlı, öğretmenler odası standartlarının tasarlanması, öğrenci yurtlarındaki yaşam alanlarının uygun hale getirilmesi, okulların genel fiziki görünümünü güzelleştirmek, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim laboratuvarlarını güçlendirmektir. alıyor.

Akademik başarının temeli ve temel becerilerin geliştirilmesine önem verilecektir. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler desteklenecek

Milli Eğitim Bakanlığı, okullar arasındaki başarı ve fırsat farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla geçtiğimiz yıl tamamlanan “10.000 Okul Temel Eğitimde Projesi” için 4 milyar lira bütçe ayırdı. eğitimde.

kagithane-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu