Haber

Çin’in GSYİH’si 2022’de 121 Trilyon Yuan’ı Aştı

PEKİN, 17 Ocak (Xinhua) — Çin ekonomisi, yeni pandemi dalgaları ve karmaşık dış ortamın getirdiği zorluklara rağmen 2022’de istikrarlı bir büyüme gösterdi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) Salı günü, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) 2022’de yıllık yüzde 3 büyüyerek 121.0207 trilyon yuan (yaklaşık 17.95 trilyon ABD Doları) gibi rekor bir seviyeye ulaştığını bildirdi.

Dördüncü çeyrekte ülkenin GSYİH’si geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 arttı.

Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan NBS Lideri Kang Yi, “Aşağı yönlü baskılara rağmen ulusal ekonomi gelişmeye devam etti, ekonomik çıktı yeni bir seviyeye ulaştı, istihdam ve fiyatlar genel olarak sabit kaldı, insanların yaşamları istikrarlı bir şekilde iyileşti, yeni yüksek kaliteli kalkınmada başarılar elde edildiğini ve “Genel ekonomik ve sosyal kalkınma istikrarlı ve sağlıklıydı” dedi.

Öte yandan, uluslararası durumun hala karmaşıklığını ve ciddiyetini koruduğunu ve talep daralması, arz şokları ve zayıflayan beklentiler şeklinde yerel üçlü baskının devam ettiğini kaydeden Kang, yurt içi ekonomik toparlanmanın temelinin sağlam olmadığını vurguladı.

Kang, Çin’in ekonomik istikrarı birinci öncelik haline getireceğini ve bu yıl istikrarı korurken ilerlemeyi sürdüreceğini söyledi.

pozanti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu