Teknoloji

16 GB RAM Windows bilgisayarlar için yeni standart mı? 16 GB RAM gerçekten gerekli mi?

İşletim sistemleri karmaşıklaştıkça, yeni bilgisayarların minimum donanım özellikleri de bunlara uyum sağlayacak şekilde artar. Son raporlar, Microsoft’un yeni cihazlar için minimum bellek miktarının 16 GB RAM olması için baskı yaptığını iddia ediyor . Peki Microsoft bunu neden istiyor ve gerçekten gerekli mi?

Öncelikle RAM’in ne olduğunu bilmeyenler için rastgele erişim belleğinin kısaltması olduğunu belirtelim. Bunu bilgisayarınızın masasının büyüklüğü olarak düşünebilirsiniz; Bilgisayarınız ne kadar fazla alana sahip olursa, bilgisayarınız aynı anda o kadar fazla programı sorunsuzca çalıştırabilir.

TrendForce pazar araştırması raporu, Microsoft’un yeni cihazların sahip olduğu minimum RAM miktarını artırmayı planladığını söylüyor. Şu anda yeni bir bilgisayar almak istediğinizde en az 8GB RAM’e sahip almanız tavsiye ediliyor. Ancak TrendForce’un araştırması doğruysa yapay zeka bilgisayarlarıyla birlikte 16GB temel ihtiyaç haline gelecek.

TrendForce’un alıntısında ilginç bir terim fark etmiş olabilirsiniz: ” yapay zekalı bilgisayarlar” Kulağa ne kadar önemsiz gelse de, Microsoft’un daha fazla RAM istemesinin nedeni budur. Şu anda yapay zeka bilgisayarlarının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Ancak birçok şirketin bunları geliştirdiğini biliyoruz ve tahmin edebileceğiniz gibi yapay zekaya sahip olacaklar. istihbarat.

Bir yapay zeka bilgisayarı, yapay zekanın işletim sisteminin kendi kendine güç sağladığı bir makine olacaktır. Bu aynı zamanda bazı kolay yapay zeka araçlarıyla önceden yüklenmiş olarak gelen normal bir bilgisayar için süslü bir pazarlama terimi de olabilir. Ancak günün sonunda yapay zeka bilgisayarları nasıl olursa olsun, bu özel araçların düzgün çalışması için daha fazla belleğe ihtiyacı olacak.

Her ne kadar Microsoft’un en azından RAM boyutunu artırma yönünde geçerli nedenleri olsa da bu iddialara şüpheyle yaklaşmamak mümkün değil. Bunun yalnızca RAM talebini artırmaya ve donanım fiyatlarını yükseltmeye yönelik bir hamle olup olmadığı konusunda tartışmalar var.

Peki 16 GB RAM gerçekten gerekli mi?

Yapay zekaya sahip bir bilgisayarı her zaman yapay zeka tabanlı işlemleri çalıştıran bir cihaz olarak hayal edersek, 16 GB RAM kulağa oldukça mantıklı geliyor. 8GB RAM’in Windows 11 çalıştırma sınırı olduğunu ve yapay zeka süreçlerini de dahil ettiğimizi düşünürsek ihtiyacın daha büyük olduğu açıkça görülüyor. Yapay zekaya sahip bir bilgisayarın 8 GB RAM ile nasıl performans göstereceğine dair kesin rakamlar olmasa da yeni döneme en az 16 GB bellekle girmek şimdilik en iyi fikir gibi görünüyor.

Daha fazla yargıda bulunmadan önce bir süre bekleyip yapay zeka bilgisayarlarının tam olarak ne olduğunu anlamamız gerekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu