Haber

29 il için alarm verildi! Hafta sonu planı yapan İstanbulluların dikkatine

Türkiye haziran ayında sağanak yağışlarla buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara, Antalya, Samsun ve İzmir gibi büyükşehirler yağışlı havalarda güçlü bir sınav verirken, cadde ve sokaklar göle döndü. Bugün için Ankara ve İstanbul Valiliklerinden peş peşe yeni uyarılar geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 29 il için sarı kodlu uyarı yayınladı.

19 VE SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı son raporda 17 Haziran Cumartesi günü için sarı kod uyarısı verilen iller şöyle; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

İSTANBULLARA UYARI

İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bu gece ve yarın sağanak yağış beklendiği, tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün gece saatlerinden sonra Cumartesi akşamına kadar İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yerel olarak şiddetli (21-50kg/m²) şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, sel , yıldırım, yerel Yağışlarda dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz.

ANKARA’DA ÖĞLEDEN SONRA ETKİLİ OLACAK

Ankara Valiliği’nden yapılan paylaşımda, “Meteoroloji Tahlil ve Hasar Merkezi Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, merkez ilçeler ile Ankara’nın kuzey ve batısında yerel olarak şiddetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” Cumartesi öğle saatlerinden sonra ilimizde yağış beklendiği için yağış sırasında sel, sel, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YILDIRIM GECEYİ AYDINLATIR

İstanbul’da gece beklenen yağış öncesi şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul Boğazı, Adalar ve kıyı kesimi başta olmak üzere şehrin birçok yerinde gök gürültüsü ve şimşek etkili oldu.


haberpazaryolu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu