Haber

Kırgızistan Devlet Başkanı Abbas ile görüşme

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Japarov, Çin’den dönüşünde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e resmi ziyaretini tamamlayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Japarov’un Abbas ile bir görüşmeye geldiği ve ikili işbirliği ve ortak etkileşimin geliştirilmesine yönelik olasılıkları ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Caparov, Kırgızistan’ın kardeş Filistin devleti ile dostane ilişkiler geliştirmek ve karşılıklı yarar sağlayan çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirmek istediğini belirtti.

Kırgızistan’ın Arap dünyasıyla etkileşimini güçlendirmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Caparov, uluslararası arenada her zaman Filistin’i desteklediğini kaydetti.

Caparov, Kırgız tarafının Filistin ile iş birliğinin Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı platformlarında geliştirilmesine özel önem verdiğinin altını çizdi.

Kırgız tarafının ikili ilişkileri geliştirmek ve iki ülke arasında üst düzey bir siyasi diyaloğu sürdürmekle ilgilendiğini vurgulayan Caparov, “İki ülke halkları, dostluk bağları, dini, tarihi benzerlikleri ile birleşiyor. ve manevi değerler.” söz konusu.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki’nin Kırgızistan’a resmi ziyaretinin Ağustos ayında gerçekleşeceğini hatırlatan Caparov, Abbas’ı Kırgızistan’a resmi bir ziyarette bulunmaya davet etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kırgızistan’ın Filistin için kardeş ve dost bir devlet olduğunu belirterek, misafirperverlik ve sıcak karşılama için teşekkürlerini iletti.

Abbas, Kırgızistan ve Filistin arasındaki ikili ilişkilerdeki büyük potansiyel göz önüne alındığında, ortaklığı artırma arzusunun önemini dile getirdi.

Kırgızistan’da büyükelçilik açmaya hazır olduklarını anlatan Abbas, dost Kırgızistan ve Filistin halklarının yararına tüm ikili iş birliği ve etkileşimi yeni bir boyuta taşımaya ve devam etmeye hazır olduğunun altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu