Ekonomi

Adani, 120 milyar dolarlık servetinin dörtte birini kaybetti: En zenginler listesinde 7. sıraya geriledi

Gautam Adani’nin dev holding grubu2 günde büyük kayıp ABD’li bir yatırım araştırma şirketi olan Hindenburg, açığa satışa odaklandı.Piyasayı alt üst eden raporunun yayınlanmasından hemen sonra geldi.

Forbes verilerine27 Ocak 2023 itibarıyla net değeri 22,7 milyar dolardan fazla kayıpla 96,5 milyar dolara düştü. Gautam Adani Forbes Gerçek Zamanlı Milyarderler listesinde3. sıradan 7. sıraya düştü.

Hindenburg’un Adani Grubu’nun menkul kıymetlerini kesin olarak açığa sattığını açıklamasının ardından Adani’nin halka açık 7 şirketinin hisseleri bugün de dahil olmak üzere iki gün üst üste değer kaybetti.

‘Şirketlerin giderlerini şişirmek için muhasebe hileleri’

Hindenburg’un Adani’yi portföy şirketlerinin değerini şişirmek için çeşitli muhasebe hileleri kullanmakla suçlayan raporunda Adani Group, ‘Temelsiz’reddetti.

Finans Direktörü Jugeshinder Singh, raporlamak, “Yanlış bilgi ile bayat, temelsiz ve prestijli tezlerin kötü niyetli bir bileşimi”Grup olurken, New York merkezli firmaaleyhine yasal işlem başlatıp başlatmamayı değerlendirdiğini açıkladı.

Hisse senetlerinde on milyarlarca dolar kayıp

Adani Elektrik Dağıtım Mumbai Borsasındapayları yüzde 19’un üzerinde, Adani Toplam Gaz%19,1, 2020 Mart ortasından bu yana en büyük günlük kayıp Adani Yeşil Güçyaklaşık yüzde 16 düştü. Grubun bayrak taşıyıcısı Adani Initiatives (ADEL) Halka arzı bile bugün düşüşle başladı. Bu, Cluster için on milyarlarca doların kaybedilmesi anlamına geliyor.

Birçok bölümde koşan at

Gautam Adani tarafından kurulan Adani Grubu bünyesinde hindistanEn büyük deniz ve havalimanı işletmecisine, en büyük termik kömür üreticisi ve satıcısına sahipken, yatırım alanları altyapı, emtia, elektrik üretim ve iletimi, gayrimenkul ve ulaşım gibi çok geniş bir kol yelpazesine yayılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu