Haber

Adıyaman’da 15.609 Adet Ağır Hasarlı Binanın Yıkım İhalesi Tamamlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman’da ağır hasarlı 20 bin 201 binadan 15 bin 609’unun yıkım ihalesinin tamamlandığını belirterek, “İnşallah 2 ay gibi kısa bir sürede bunların da yıkımını ve enkaz kaldırmasını tamamlayacağız. ” söz konusu.

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Yunus Sezer ile 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yürütülen çalışmaları incelemek üzere Adıyaman’a geldi.

Valiliği ziyaret eden Yerlikaya, ildeki son durumu değerlendirmek üzere burada düzenlenen depreme uyum toplantısına katıldı.

Yerlikaya başkanlığında yapılan toplantıya İsmail Çataklı, Yunus Sezer, Adıyaman Koordinatörü Merkez Vali Ali Mantı, Adıyaman Vali Yardımcısı Muhammet Tugay, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve diğer yetkililer katıldı.

Bakan Yerlikaya görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, deprem sonrası ortak yürütülen hizmetleri denetlemek için Adıyaman’a geldiklerini söyledi.

Depremzedelere kalıcı konutlar teslim edene ve depremden etkilenen kentleri eskisinden daha iyi hale getirene kadar gece gündüz çalışacaklarını belirten Yerlikaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

Adıyaman 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerimizden biri. Tüm hasar tespit çalışmaları yüzde 100 tamamlandı. Hasar tespitli bağımsız bölüm toplam sayısı 269.116. Orta hasarlı ve üzeri bağımsız bölüm sayısı ise Bunlardan 63 bin 844’ü konut, 8 bin 566’sı ticari işyeri, ilimiz genelinde 5 bin 953’ü yıkılmış, 2 bin 329’u acil yıkılacak bina olmak üzere toplam 8 bin 282 enkaz bulundu. Toplamda 20 bin 201 adet ağır hasarlı “Binaların 15 bin 609 adedinin yıkım ihalesi tamamlanmış olup, müteahhit firmalara yer teslimi yapılmıştır. İnşallah 2 ay gibi kısa bir sürede yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını tamamlayacağız.”

Yargıya intikal eden ağır hasarlı binaların yıkımıyla ilgili süreçlerin hızlandırılması için çalışacaklarını belirten Yerlikaya, vatandaşların dışarıdan rahatsız edilmemesi için il dışında belirlenen alanlarda enkaz ayıklama çalışması yapılacağını bildirdi. gürültü ve toz.

“İlimizde 47 konteyner şehir planlanıyor”

Depremzedelerin en önemli ihtiyacının barınma olduğuna işaret eden Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı işbirliğiyle Adıyaman’da yaklaşık 64 bin 500 konut yapılacak. Bunların 28 bin 934’ü ihale edildi. Duamız tamamlanıp teslim edilmesi” Evleri hasar gören 210 bin 382 vatandaşımıza barınma hizmeti verildi.Bugün itibariyle toplam 68 bin 163 çadır dağıtıldı ve kuruldu.21 çadır alanında 8 bin 452 vatandaşımız kaldı.47 konteyner ilimizde 26’sı tamamlanmış şehirler planlanıyor. 12 bin “Kalan 21 konteyner kenti de bu ay sonunun prestijiyle temmuz ayının ilk haftasında tamamlayacağız” dedi.

Yerlikaya, bugüne kadar Adıyamanlı 127 bin 226 aileye hane başına toplam 1 milyar 272 milyon lira, 55 bin 274 aileye toplam 829 milyon lira, 50 bine de 190 milyon lira kira yardımı yapıldığını kaydetti. 971 aile.

Adıyaman için 6 Şubat’tan bu yana toplam 4 milyar 11 milyon lira harcandığına değinen Yerlikaya, ilde 48 milyondan fazla yemek dağıtıldığını ve 440 bin kişiye psikososyal destek verildiğini de söyledi.

Yerlikaya, ildeki tüm yolların açık olduğunu, tüm binaların, konteyner ve çadır alanlarının elektrik ve içme suyu ihtiyacının karşılandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlara depremzedelere verilen sözleri zamanında hatta daha önce yerine getirme talimatı verdiğini hatırlatan Yerlikaya, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

Yerlikaya, açıklamasının sonunda Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Sanayii (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına başsağlığı diledi.

kozlukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu