Haber

Aileyi tapu sorunu yüzünden öldüren kişi yeniden hakim karşısına çıktı

İftarda aileyi öldüren kişi yine hakim karşısına çıktı

Tanık ifadesi dikkat çekti: “Sanıklar, Ç.G.’nin kendilerine ‘Bu akşam hepiniz evde olun, sizi vuracağım’ dediğini söyledi”

SAKARYA – Sakarya’nın Serdivan ilçesinde tapu sorunu nedeniyle iftar sırasında kardeşi, teyzesi ve yeğenini öldüren katil zanlısı ile zanlının saklanmasına yardım eden arkadaşı yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık olarak dinlenen YT’nin “Sanık, Ç.G.’nin kendilerine ‘Akşam hepiniz evde olun, sizi vuracağım’ dediğini söylediği” ifadesine dikkat çekti. .

Olay, 5 Nisan Salı günü Kemalpaşa Mahallesi Gündoğan Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre tapu sorunu yüzünden çıkan kavgada, Ç.G. (54), ağabeyi Bedri (65), ağabeyinin eşi Duriye ve ağabeyinin oğlu Tuncay Güler’e tüfekle kurşun sıktı. Zanlı olay yerinden kaçarken, durumun haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Ç.G. ağabeyinin evine gelip terör estirirken, diğer 2 yeğeni de polis gelince saklanarak kaçtı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda zanlının yerini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet masası ekiplerince düzenlenen operasyonda aile katliamını gerçekleştiren katil zanlısı ile zanlının kaçmasına yardım eden zanlı MTT Karasu ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli ve MTT aranmak üzere karakola götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Ç.G. Tutuklanırken zanlının kaçmasına yardım eden kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Aile katliamını gerçekleştiren zanlı hakim karşısına çıktı

Davada, ağabeyi Bedri Güler hakkında “kardeşini kasten kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, halası Duriye Güler ve yeğeni Tuncay Güler hakkında “kasten öldürme” suçundan 2’şer, “kardeşini kasten öldürme” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. ikamet dokunulmazlığı”. Hapis cezası istenen sanık CG. ‘Suçluya kayırma’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla tutuksuz yargılanan MTT, yeniden hakim karşısına çıktı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada müştekiler ve tarafların avukatları, tutuklu sanık Ç.G. Öte yandan Cezaevi’ne Ses ve Peyzaj Bilgi Sistemi üzerinden katılım sağlandı.

Tanıklar duruşmada dinlendi

Gelen evrakların kayda alınmasının ardından duruşmada tanıklar dinlendi. Tutuklu sanık Ç.G.’nin oğlu tanık EG, “Tapuda borç vardı. Babam amcamla borcu ödemek istedi ama amca oğulları çok karıştı. Ben işten geldim. olay günü ben uyuyordum o sırada silah seslerini duydum evin giriş kapısının önünde babamla karşılaştım ve ‘annen.’ amcanın yanına git’ dedi. ’ dedi.Ben yere yığıldım sonra polis amcalarımın yanına geldi.”

Tanık ifadesi kanı dondurdu

Olayda hayatını kaybeden Tuncay Güler’in bir arkadaşı olan tanık YT, “Olay günü Tuncay Güler ve babası yanıma geldi. Bedri Güler, sektörde tartıştıklarını ve sanık Ç. G. onlara, ‘Akşam hepiniz konutta olun, sizi vuracağım’ dedi” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamı ve eksikliklerin tamamlanması talebini bildirdi. Söz verilen sanık Ç.G, tanık YT’nin sözlerini kabul etmediğini belirterek, “Ağabeyim ve arkadaşlarım bugüne kadar ortak. İstediğinizi dinleyebilirsiniz. Başka söyleyecek sözüm yok” dedi.

Mahkeme heyeti ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve olay yerinde inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

haberseyitgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu