Ekonomi

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı

Avustralya Merkez Bankası’nın gösterge faiz oranını 11 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasından bir gün sonra, bölge Çin’in Mayıs ayı ticaret verilerine ve Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe’un bir konuşmasına bakarken, Asya-Pasifik piyasaları karışık ticaret görüyor.

Çin’in ticaret verileri beklentileri aştı altında kaldı; İhracat yıllık bazda yüzde 7,5 düşerek yüzde 0,4’lük beklenen düşüşün keskin bir şekilde altına düşerken, ithalat yüzde 8’lik varsayılan düşüşe kıyasla yıllık yüzde 4,5’lik daha küçük bir düşüş gördü. Ülkenin Mayıs ayındaki ticaret fazlası yüzde 16,1 düşüşle 65,81 milyar dolara geriledi.

Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 0,14 arttı ve Avustralya’nın gayri safi yurt içi hasılası yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüyerek 1,5 yılın en yavaş büyüme oranını kaydetti.

Japon hisse senetlerindeki ralli, Nikkei 225 yüzde 1.42 düşerek bölgede kayıplara yol açarken durmuş gibi görünüyordu. Topix yüzde 1’lik daha küçük bir kayıp gördü.

Güney Kore piyasaları resmi tatilden sonra Kospi’de yüzde 0,34 ve Kosdaq’ta yüzde 0,97 artışla olumlu başladı.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi açılışta yüzde 1.06 yükselirken, anakara Çin piyasaları da yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,3 yükseldi ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,11 yükseldi.

ABD’de bir gecede, S&P 500 ve Nasdaq Composite, Wall Street’in geniş endeksi dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkaran yakın tarihli bir ralliyi sindirmesiyle Salı günü 2023’ün başlangıcından bu yana en yüksek kapanışlarına ilerledi. Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,03 ile daha küçük bir faiz gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu