Haber

Aliyev Akar’ı kabul etti! Ermenistan’a açık uyarı!

Aliyev’in, Akar başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyetiyle kabulünde, Türkiye ile Azerbaycan arasında askeri ve savunma sanayi alanındaki ilişkiler ile bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Akar, görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e iletti. Erdoğan’a selamından dolayı teşekkür eden Aliyev, Akar’dan selamlarını Erdoğan’a iletmesini istedi. Akar, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin merhum Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev’in belirttiği “Tek millet, iki devlet” ilkesi doğrultusunda geliştiğini ve bunun herkese örnek olduğunu vurguladı.

Heyet, Azerbaycan temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini, 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Caddesi’ni ve Bakü Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Akar, Karabağ Zaferi’nin mimarı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüklerini ve onun son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini dinleme fırsatı bulduklarını belirtti.

Akar, Türkiye ile Azerbaycan’ın 2. Karabağ Savaşı’nın ardından askeri işbirliklerini geliştirdiklerini ifade ederek, “Artık tek yumruk, tek yürek, tek ordu olarak modernizasyon çalışmalarımızı yürütüyoruz. İki ordunun birlikte çalışabilmesi için tatbikatlarımızı yürütüyoruz, gerekli projeleri hayata geçirdik. Savunma sanayindeki iş birliğimiz yoğun bir şekilde devam ediyor.”dedi.

Akar, Türkiye ve Azerbaycan’ın tek amacının bölgede barış, istikrar ve huzurun sağlanması olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ermenistan, Azerbaycan’ın uzattığı barış elini derhal tutmalı, bölgeye bir an önce barış ve huzur gelmelidir. Bunun için çabalıyoruz. Çünkü provokasyonlarla, teşviklerle, yönlendirmelerle yapılan hiçbir girişim Ermenistan’a yeterlilik getirmeyecektir. ve bölge herhangi bir şekilde.” İnsanlar bunun hayatlarını kolaylaştırmayacağını bilmelidir. Çünkü bazı ülkeler Ermenistan’ı vekil devlet gibi göstermek istiyor. Ermenistan bu yanlış yola girerse 44 gün savaşında olduğu gibi ciddi zarara uğrayacak ve bedelini ödeyecektir. Buna izin verilmemelidir. Bizim için önemli olan barıştır. Barıştır, Kafkasya’nın geleceğidir.”

Akar, Azerbaycan’ın sadece askeri konularda değil ekonomik konularda da değerli çalışmalara imza attığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“İnşallah bu birlik ve beraberlik sonsuza kadar devam edecek. Çok önemli işler yaptık. Bundan sonra da çok önemli işler yapmaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye ve Azerbaycan olarak değil, ülkelerimizin güvenliğini ve savunmasını da sağlayacağız. Türk dünyası ve Türk Devletleri Teşkilatı ile işbirliğimizi sürdürüyoruz.”

Akar’ın yanı sıra Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, AK Parti Bursa Milletvekili Refik İhtimam, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve DÜZGÜN Partisi Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu