Ekonomi

Almanya’dan 301 kişiye koronavirüs aşısı tazminatı! Ömür boyu aylık ödeme yapılacak

Covid-19 aşılarının yan etkileri nedeniyle bugüne kadar 301 tazminat başvurusunun onaylandığı Almanya’da, başvurusu kabul edilen kişilere ömür boyu 164-854 euro arasında ödeme yapılacak. Yetkili birimlerce gerekli görülmesi halinde bu kişilerin tedavi giderleri de devlet tarafından karşılanabilecek.

KALP HASTALIKLARI, KAN KAPLAMASI, YÜZ SARAYI…

Almanya’da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kuruluş Paul Ehrlich Enstitüsü’nün (PEI) aşı komplikasyonları listesindeki belirtilere göre Covid-19 aşıları arasında kalp hastalıkları, kan pıhtıları, yüz felci, Guillain-Barre sendromu denilen kas hastalığı yer alıyor. , işitme bozukluğu ve kulak sorunları. kulak çınlaması gibi rahatsızlıklara neden olur. PEI raporuna göre Haziran 2022’ye kadar 323 bin 684 şüpheli advers olay ve aşılama komplikasyonu bildirildi. Bire bir döneme kadar olan bilgilerin incelendiği raporda, kayıpla ilişkisi olan 120 olay olduğu belirtildi. yaşam ve aşılar.

AŞI ÜRETİCİLERİNE KARŞI MAHKEMEYE ONAY VERDİLER

Covid-19 aşılarının neden olduğu ağır yan etkilerden mağdur olduklarını iddia eden 185 kişi, aşı üreticileri aleyhine mahkemelere başvurdu. Davalardan ilkinin 28 Nisan’da Frankfurt Bölge Mahkemesinde görülmesi bekleniyor.

BIONTECH’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili aşı üreticisi Biontech’ten yapılan açıklamada, Biontech aşısının araştırılan olaylarda sağlık sorunlarıyla herhangi bir temasının bulunmadığının kanıtlandığı belirtilirken, “Aşı üreticisi olarak üzerimize düşen sorumluluğu üstleniyoruz” ifadeleri kullanıldı. çok ciddice”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu