Ekonomi

Amylyx, menkul kıymet ihlalleri iddiasıyla dava açtı

NEW YORK – Bernstein Liebhard LLP, Amylyx Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: AMLX), 11 Kasım 2022 ile 8 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında şirketin menkul kıymetlerini satın alan yatırımcılar adına. Dava, Amerika Birleşik Devletleri Güney Bölge Mahkemesinde açıldı. New York Bölgesi, nörodejeneratif hastalık tedavilerinde uzmanlaşmış biyoteknoloji şirketinin 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Şikayete göre Amylyx, Amerika Birleşik Devletleri’nde amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası yetişkinlerin tedavisi için FDA tarafından Eylül 2022’de onaylanan RELYVRIO ilacının ticari potansiyelini ve reçetelenme oranını abartmakla suçlanıyor. Dava, şirketin RELYVRIO’ya başladıktan altı ay sonra tedaviye başlayan yeni hasta oranındaki azalmayı ve ilacı bırakma oranındaki artışı hesaba katmadığını iddia ediyor.

İddialar, Amylyx’in 9 Kasım 2023’te üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklaması, hisse başına GAAP kazancını 0,30 dolar olarak bildirmesi ve fikir birliği varsayımlarının 0,12 dolar eksik olmasıyla ortaya çıktı. Bir konferans görüşmesi sırasında yönetim, özellikle artan kapanmalar nedeniyle RELYVRIO’ya yönelik net girişlerde bir yavaşlama olduğunu duyurdu. Bu açıklamaların ardından Amylyx’in hisse fiyatı %31,89 oranında düşerek aynı gün hisse başına 12,26 dolardan kapandı.

Belirtilen ders döneminde Amylyx menkul kıymetlerinden zarar gören yatırımcılar, Bernstein Liebhard LLP ile iletişime geçerek yasal haklarını ve seçeneklerini görüşebilirler. Yatırımcıların baş davacı statüsü için mahkemeye başvurmaları için son tarih 9 Nisan 2024’tür. Ancak harekete geçmemeyi seçerlerse grubun üyesi olmayabilirler.

Bernstein Liebhard LLP’nin 1993’ten bu yana müvekkillerinden 3,5 milyar doların üzerinde tazminat kazanma geçmişi var ve davalardaki başarısı nedeniyle The National Law Journal ve The Legal 500 tarafından takdir ediliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gedizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu