Ekonomi

Avrupalı ​​firmalar, Nisan ayındaki halving etkinliği öncesinde Bitcoin ETP ücretlerini düşürdü

LONDRA – Avrupalı ​​finans şirketleri WisdomTree ve Invesco, piyasa beklentilerinin arttığı bir dönemde stratejik bir atılım gerçekleştirdiklerini ve kripto para borsasında işlem gören ürünlerinin (ETP) fiyatlarında önemli indirimler yaptıklarını açıkladı. Bu karar, sektörün geleneksel olarak piyasa iyimserliğini artıran Nisan ayındaki Bitcoin halving etkinliğine hazırlandığı bir dönemde geldi.

WisdomTree, Fiziksel Bitcoin ETP’sinin maliyetinde önemli bir kesinti yaptı ve şimdi yatırımcılardan %0,35 ücret talep ediyor. Benzer şekilde Invesco, Fiziksel Bitcoin ETP’nin fiyatını da %0,39’a düşürdü. Bu değişikliklerin Ocak ayı sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Ücret kesintileri, kripto para birimi endüstrisi tarafından memnuniyetle karşılanan önemli bir düzenleyici dönüm noktasına işaret eden spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) ABD tarafından onaylanmasının ardından geldi. WisdomTree ve Invesco’nun bu hamlesi, değişen ortama rekabetçi bir yanıt olarak görülüyor çünkü daha düşük ücretler, düzenlenmiş finansal araçlar aracılığıyla Bitcoin’e maruz kalmak isteyen daha fazla yatırımcıyı çekebilir.

Bitcoin halving etkinliği yaklaştıkça piyasada yaygın bir yükseliş etkisi olması bekleniyor. Yaklaşık her dört yılda bir gerçekleşen yarılanma, yeni bitcoin madenciliğinin ödülünü yarı yarıya azaltıyor, kripto para biriminin yeni arzını etkili bir şekilde sona erdiriyor ve talebin sabit kalması veya artması durumunda potansiyel olarak fiyatını artırıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu