Haber

İtfaiyeciler IMM kameralarını kötüye kullanmakla suçlanıyor

Kağıthane İtfaiye Komuta Merkezi’nde görevli 3 çalışanın 2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait afet kameralarını kullanarak otel ve konutları kaydettikleri gerekçesiyle yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı ise 2021 yılında kadar hapis cezası talep etti. sanıklar SM ve Ü.Ç.’ye 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi. “Zincirleme görevi kötüye kullanma” suçundan sanık OA’nın “görevi kötüye kullanma” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar OA, SM ve Ü.Ç katıldı. katıldı. Duruşma savcısı dayanak mütalaasında, sanıkların İtfaiye Komuta Merkezi’nde memur olarak çalıştıklarını, kendilerine isnat edilen suçu görevlerinin verdiği yetkiyi kullanarak işlediklerini, kamera kayıtlarından da bunun kanıtlandığını belirtti. bu suçu işlediklerini söyledi. Savcı, sanıklar SM ve Ü.Ç.’nin tutuklanmasını talep ederken, sanıklar SM ve Ü.Ç. “zincirleme görevi kötüye kullanma” suçundan 7 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar; Sanık OA’nın “görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mütalaa aleyhinde söz verilen sanıklar, mütalaayı kabul etmediklerini belirterek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, karar için belgenin incelenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİAAT

İstanbul Valiliği Yönetim Kontrol Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kamuya açık alanlarda kullandığı kameraların, Kağıthane İtfaiye Komuta Merkezi’nde görev yapan 3 sanık tarafından misyonun verdiği yetkiyi kötüye kullanarak kamuya ve kişilere zarar verdiği iddiası üzerine ön inceleme yaptı. . Müfettişlerin incelediği görüntülerde, Taksim Kolayule ve Ataşehir’de Mayıs-Haziran-Ağustos ve Eylül 2021’de afet kamerasının amacı dışında kullanıldığı, ışıklı afet kameralarının yakın çekimlerinin yapıldığı belirlendi. Otelin ve binaların pencereleri ve içerideki insanlar. Kameranın bilgisayardan operatör tarafından sağa-sola, yukarı-aşağı hareket ettirildiği, yakınlaştırılıp uzaklaştırıldığı, görüntülerin afet kameralarının kurulma amacı ile ilgisi olmadığı belirlendi. Raporun ardından üç sanık hakkında soruşturma izni verildi. Sanıklar karara itiraz etti ancak Bölge İdare Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi itirazı reddetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca üç sanık hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede sanıklar SM, Ü.Ç. OA ve OA’nın kurumun kullanıcı adı ve şifresi girilerek kullanılması gereken kameraları görevinin gereklerine aykırı olarak kullandığı belirtildi.

Sanık SM, kendisine yöneltilen iddiaları doğrulayan ve pişmanlığını dile getiren bir ifade verirken, sanıklar Ü.Ç. OA ve OA’nın kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğinin belirtildiği iddianamede, SM ve Ü.Ç. “Zincirleme görevi kötüye kullanmak” suçundan 7 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi; OA hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Öte yandan ön inceleme raporlarında “özel hayatın gizliliğini ihlal suçu” esasına göre soruşturma yer almasına rağmen, özel hayatın gizliliğini ihlal suçu açısından ayrı bir değerlendirme yapılmadı. Bu suça ilişkin soruşturmanın şikâyet konusu olduğu olayda, kamera görüntülerinin uzak ve genel nitelikte olması nedeniyle mağdurun kimliğinin tespit edilmesi mümkün olmamıştır. 15 işçi hakkında takipsizlik kararı verildi.

“ÖZEL HAYATIMLA İLGİLİ HİÇBİR VİDEO İZLEMEDİM”

Daha önce İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan SM, “İzlediğim görüntülerde sadece namaz kılan bir kadın vardı. Diğerlerini bilmiyorum. Üstelik oynayan da bendim” dedi. En çok kamerayla. Gösterdiğiniz kişilerin özel hayatlarıyla ilgili hiçbir görüntüyü izlemedim.” ., “Kullanıcı adım bile yok. Hiçbirini izlemedim” dedi. Sanık OA, “İzlediğim görüntülerde hiç kimse yoktu” dedi.

habertavas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu