Haber

Aziz Yıldırım’ın kuzenlerine sahte vekalet oyunu: Mülkleri satılacaktı

Eski F.Bahçe Kulübü lideri Aziz Yıldırım’ın kuzeni Faruk Neşet Yalçın ve ablası Yaşar Zeynep Temelli’ye ait yüz milyonlarca lira değerindeki 10 yalı, villa ve apartman dairesi geçersiz vekaletname ile satışa çıkarıldı.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Ağ, iki kardeşin mülklerinin e-devlet şifrelerini zamanından önce ele geçirdi. Devre son dakikada ertelendi. 4’ü emlakçı olmak üzere 8 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre dikkat çeken dolandırıcılık olayı Şubat 2020’de yaşandı. Belgelere göre şebeke üyeleri, iki kardeşin çok sayıda gayrimenkul sahibi olduğunu tespit etti. Ağa, Üsküdar Kandilli’de 3 villa, Altunizade’de 3 ofis dairesi, Beykoz Kanlıca’da 3 yalı, Beykoz Anadolu Hisarı’nda ise havuzlu villa olduğu bilgisi ulaştı.

SAHTE VEKÂLET DÜZENLENDİ

Yüz milyonlarca lira değerindeki mülklerin varlığını öğrenen şebeke, ikinci düzeyde sahte vekaletname hazırladı. Isparta Uluborlu Noterliği’nden verilmiş gibi vekaletname düzenlendi. Temsil yetkisi; Faruk Neşet Yalçın (52) ve ablası Yaşar Zeynep Temelli’nin (56) gayrimenkullerini İzmir’de yaşayan İnanç Ali Bülbül’e satması ayarlandı.

E-DEVLET HESAPLARINA GİRDİLER

Ellerindeki sahte vekaletnameyle tapuya başvurmadan önceki gün ağ üyeleri bir kritik süreçten daha geçti. Bu, her iki kardeşin e-devlet hesaplarının devralınmasıydı. İki kardeşin e-devlet hesaplarına giren şebeke üyeleri, tapu işlemleri sırasında bu kişilerin kayıtlı GSM hatlarına mesaj gönderme uygulamasını devre dışı bıraktı.

UYARI UYGULAMASI İPTAL EDİLDİ

İki kardeşe mesaj gönderme uygulamasını devre dışı bırakan ağ, bu süreçten bir gün sonra 19 Şubat 2020 tarihinde Kadıköy Tapu Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Devremülklerin neredeyse tamamı Üsküdar Tapu Müdürlüğü bölgesinde olmasına rağmen Kadıköy’den başvuru yapmak ağı ele veren bir ‘tercih’ oldu. İtimat Ali Bülbül, söz konusu gün iki başvuruyla birlikte Mehmet Koyuncu’ya ait 10 gayrimenkulü Balıkesir Burhaniye’deki Bim Gayrimenkul İnşaat AŞ’ye satacağını belirtti.

ÜÇ VİLLA İÇİN ALICI BULUNDU

Söz konusu taşınmazların satışı için seferberlik başlatıldı. 4 emlakçıyla iletişime geçildi. Bu kişiler mülklerini satabilecek zengin müşteriler aradı ve üç villanın satışına alıcı bulundu. Ancak son aşamada ağda işler ters gitti. Kadıköy Tapu Müdürlüğü, taşınmazların Üsküdar’da olması nedeniyle ilgili tapu müdürlüğünden izin istedi. Üsküdar Tapu Müdürlüğü de onay vermeden önce iki kardeşe ulaştı. İki kardeşten ‘bizim böyle bir başvurumuz yok’ cevabı gelmesi üzerine tapu işlemleri iptal edildi.

TAPU KAYITINA GELEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu aşamadan sonra saatler içinde yüz milyonlarca lira değerindeki mülklere el koymayı planlayan şebeke için işler zorlaştı. 19 Şubat’ta tapuya ilk giden emlakçılar gözaltına alındı. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda düzenlemeyi yaptığı anlaşılan Mehmet Koyuncu ve adına sahte vekaletname düzenlenen İnanç Ali Bülbül yakalandı.

(HABER MERKEZİ)

sarkikaraagachaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu