Haber

BAHÇELİEVLER’DE BEKLENEN KAR YAKLAŞMASINA KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava dalgasının kar yağışıyla birlikte etkisini artıracağı yönündeki uyarılarının ardından Bahçelievler’deki gruplar, olası aksiliklere karşı ‘Kışla Mücadele Eylem Planı’ hazırladı. Belediyenin çeşitli birimlerine bağlı bin 200 işçi ve 152 araç ve iş makinesinden oluşan kışla efor grubu 7/24 çalışacak.

1.200 işçi ve 152 araçtan oluşan kışla efor grubu ve belediyenin sağlık, halk bağlantıları, fen işleri, sıhhi tesisat, zabıta ve park bahçe birimlerine bağlı iş makineleri 7/24 aslına uygun olarak çalışacak ve yapılacak. İlçede olumsuz bir durumun yaşanmaması için bir çaba. Sağlık, eğitim, güvenlik kurumları, yollar ve yaya kaldırımlarında çalışmalar yoğunlaştırılacak. Kışla mücadele eylem planına göre ilçe genelinde tüm ana arter ve caddelerde görev yapacak ekipler, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın sevk ve idaresinde olacak.

‘7 GÜN 24 SAAT HAZIRIZ’

İstanbul’u da etkisi altına alması beklenen kar yağışının vatandaşları olumsuz etkilememesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ‘7 gün 24 saat hazırız. 1.200 çalışma arkadaşımız, nöbetçi grubumuz, acil durum grubumuz ve 152 aracımızla birlikte. Kar küreme makinelerimiz, 4×4 araçlarımız, acil durumlar için araçlarımız var. Arama kurtarma ekibimiz ve sağlık ekibimizle birlikte kışa hazırlandık. Deneylerimizi, simülasyonlarımızı ve provalarımızı yaptık. İnşallah acil bir durum, akut bir durum AFAD durumu olmaz. Ancak belediyemiz esasen vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olabilmek için 7/24 açıktı. Bu ortada ve kriz nedeniyle daha dikkatli olacağız. Belirli bir rakam vermek istiyorum; 444 0 311. Bahçelievler’deki komşularımın her konuda 7/24 arayabilecekleri bir telefon hattıdır. Komşularımız bu hattı ararsa, bugünlerde kardan dolayı bir sıkıntı olursa ekiplerimiz en kısa sürede kendilerine gidip her konuda yardımcı oluyorlar.

“SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORUZ”

Sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Bahadır, şunları ekledi:

‘Halkımıza, komşularımıza ve vatandaşlarımıza yardım ederken sokak hayvanlarını da unutmuyoruz. Mamalarını, mama kaplarını, suluklarını hazırlıyoruz. Onları soğutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun dışında özellikle doğa, ağaçlar ve bitkiler değerlidir. Ağaçlarımıza da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz insan, sevgili dostlarımız için üç kriter çok değerlidir; Bahçelievler’de hayvanlarımız, ağaçlarımız ve çiçeklerimiz dahil herkes için her şeyimiz olduğu için Bahçelievler diyoruz. İnşallah bol yağışlı, yağmurlu, karlı güzel bir kış olur ama kimse, hiçbir canlı zarar görmez. Ayrıca Bahçelievler dışından E5’te Bahçelievler bandına, Merter’den Küçükçekmece’ye ve Basın Ekspres bandında da vatandaşlarımıza ve komşularımıza bir sorun olması durumunda mobil büfelerimizde sıcak çay, sıcak çorba ve yemek ikramında bulunacağız. , yolda kalabilecek vatandaşlarımıza. Her şeye hazırız. Komşularımıza iyi günler dileriz.’

KURUM VE MAĞAZALAR TUZLANACAK

Ekipler, yaya trafiğinin yoğun olduğu Şirinevler Meydanı ve yaya üst geçitleri için sürekli tuzlama ve kürek yapacak. 10 kilogramlık çuvallar halinde hazırlanan tuz çuvalı, olası buzlanma ihtimaline karşı ilçenin işlek caddelerindeki esnaflara dükkan önlerinde kullanmaları için dağıtılacak. Ayrıca esnaflar özellikle kaldırımlarda olmak üzere ağaç diplerine tuz atmamaları konusunda uyarılacak.

palandoken-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu