Dünya

Bakan Çavuşoğlu’ndan İnsan Hakları Günü mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajla Türk milletinin ve tüm insanlık ailesinin İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Kozmik İnsan Hakları Beyannamesi’nin kabul edilmesinin üzerinden yaklaşık dörtte üç asır geçmesine rağmen dünyanın farklı coğrafyalarda ağır insan hakları ihlallerine ve insani krizlere sahne olmaya devam ettiğini vurguladı. Gelecek yıl 75. yıl dönümü kutlanacak. Kriz ve krizlerin sadece yaşandığı ülkeleri değil, dünya barış ve istikrarını da tehdit ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, dünyada barış ve istikrarın sağlanmasının, insan haklarına saygıya dayalı uygulamaların yaygınlaştırılması ve farklı coğrafyalardaki insan hakları ihlalleri ve insani krizlerle aktif olarak mücadele etme imkan ve becerilerinin geliştirilmesiyle yakından ilgili olduğuna işaret etti.

Uluslararası toplumun insanlığın ortak refahı ve memnuniyeti için elindeki tüm imkanları kullanması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Küresel ve bölgesel kuruluşların yapıcı, iyileştirici ve önleyici rol ve çabalarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.” sözünü kullandı.

Türkiye’nin vatandaşlarıyla birlikte milyonlarca insanın haklarını koruma ve geliştirme çabalarını kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, “Türkiye, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık da dahil olmak üzere her türlü insan hakları ihlaliyle mücadelesini uluslararası alanda da yürütmektedir. tüm dünyada topluma örnek olmaya devam ediyor.Türkiye insan hakları konusunda masada önemli inisiyatiflerin oluşmasına öncülük ederken bir yandan da sahada ihtiyaç sahiplerine etkin ve hızlı bir şekilde ulaşıyor.” mesajınızı paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, evrensel değerlere dayalı insan haklarının üstün olduğu, tüm dünyada barış ve adaletin hakim olduğu, kurallara dayalı düzenin pekiştiği bir dünya dileğiyle, BM İnsan Hakları Kozmik Beyannamesi’nin kabulünün 74. yıl dönümünü kutladı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu