Ekonomi

Bakan Kurum: İstanbul’da dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Kurum, “Şu anda en önemli gündemimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımız. Önceliğimiz vatandaşlarımızın deprem bölgesindeki konutlarını bir an önce inşa etmek.” terimleri kullandı.

15 Mayıs’ın prestijiyle yeni projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Kurum, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla 100 bin konutun inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Kurum, depremden etkilenen 11 ilin birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunun altını çizerek, “Bu nedenle 4 ilimizi 4 farklı mimara verdik. Orada yeşil yollar ve toplanma alanları yapılacak. İlk konutlarımızla başladığımız ilk konutlarımız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla bayramda teslim edilecek.Köylerdeki konutlarımızı bitireceğiz.Bunlar tek katlı köy evleri.Mesela koca bir köy biter bayrama yetişir. Bittiği gibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” söz konusu.

İstanbul’un 39 ilçesinde 93 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini belirten Kurum, “İstanbul’da acilen ve öncelikli olarak dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var. Yüzde 20 çok acil. dedi.

Bakan Kurum, İstanbul’daki 1,5 milyon riskli konutun 500 binini bulundukları yere dönüştüreceklerini belirterek, “Kalan 500 bin konutumuz için Anadolu ve Avrupa yakalarında uydu şehir planlıyoruz. 10’unun temelini atacağız. Cumhurbaşkanımızın huzurunda bu ayın 22’sinde bin konut.” sözlerini kullandı.

camlidere-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu