Haber

Bakan Murat Kurum, Sultanbeyli’yi ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kentsel Dönüşümde Yarımız” projesi kapsamında güçlendirme alanlarında oturan vatandaşların kampanya koşullarından yararlanarak rezerv konutlara yerleştirileceğini söyledi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Kurum, Sultanbeyli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve içinde kütüphane, e-spor merkezi, girişimcilik ofisi, genç kafe ve Youtube stüdyosu gibi alanların yer aldığı “Genç Adres”in açılış törenine katıldı .

Merhum Neşet Ertaş’ın “Aşkla çalışmak yorulmaz.” Kurum, sözlerini hatırlatarak, “Bütün ekibimizle, tüm kadromuzla bu mücadeleyi veriyoruz. Emin olun İstanbul’umuzun 39 ilçesindeyiz, bir eserimizi, 7’sinde hizmetimizi göreceksiniz. 963 ilçede zirve.Gençlerimize ve vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetleri her sokakta göreceksiniz.Sultanbeyli şahit, İstanbul şahit, buradaki kardeşlerim şahit.” söz konusu.

İstanbul’da 450 bin bağımsız dairenin “Kentsel Dönüşümde Yarımız” kampanyasına başvurduğu bilgisini paylaşan kurum, “Bu sayıda başvuru bile milletin devlete olan inancıdır, milletin inancıdır” dedi. ve devletin yürüdüğü yoldur.Önderimize olan inanç,inanç ve samimiyettir.Bu tarihsel dönüşüm inşallah kardeşlerimizle olur.Bunu birlikte başaracağız.” dedi.

Açtıkları ‘Gençlik Adresi’ni değerlendiren Kurum, “Amacımız, amacımız gençlerimize daha uygun bir gelecek sunabilmek çünkü biliyoruz ki gençlerimiz bizden daha iyisini yapacak. 21 yıldır biz onların fikirlerine, görüşlerine, tekliflerine her zaman değer verdik ve onlara elimizden gelenin en iyisini verdik.” Bunu yapmaya devam edeceğiz. Biz AK Parti’yiz, 81 ilde âşık olduğumuz bu aziz millete hizmet için koşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dikkat çeken kurum, milleti için gece gündüz koşanlar, her felakette milletinin yanında olanlar varken, köprüler, tüneller, yollar, metrolar, havaalanları yapanlar varken, üniversiteler, şehirler ve onları diriltenler ise milletin kalbinde bir boşluk var. Vaatlerle girmeye çalışanlar var dedi.

İş insanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi

Bakan Kurum, burada düzenlenen programın ardından “Sultanbeyli İş İnsanları ile Akşam Yemeği” etkinliğine katıldı.

“Bela insanı yoldan çıkarır” sözüne değinen Kurum, “Kaygı duyarsan çalışırsın, koşarsın, çabalarsın, milletin için çabalarsın, milletin için daha iyisini, daha güzelini yapmak için çabalarsın. Allah’ım bizim de bir derdimiz var.Davamız, davamız ve amacımız büyük ve güçlü Türkiye, İstanbul, Sultanbeyli.Bu bilinç,anlayış,ruh ile hepimiz ekibimizle, belediye başkanlarımızla,vekillerimizle birlikte çalışıyoruz. Bu güzel şehre her şeyin en iyisini, en güzelini sunmak için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadeleri kullandı.

El ele, gönül gönüle, rekor oyla kurum, Türkiye’nin Yüzyılı’nda Sultanbeyli’de inşaat ve diriliş sürecinin başlatılacağını kaydetti.

“Riskli tek bir yapı kalmayana kadar bu mücadeleyi vereceğiz”

Bayramın ikinci gününde ilk konutların anahtarlarının teslim edildiğini hatırlatan Kurum, deprem bölgesi çalışmalarına da değinerek, “Bu nedir biliyor musunuz? Bu büyük ve güçlü bir Türkiye’nin resmidir.” . Önderliğimiz, Genel Önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, vizyonu, yansıması, millet sevgisidir.” söz konusu.

Deprem bölgesinde 127 bin konutun temelini 2,5 ayda attıklarını belirten kurum, 21 yılda 1 milyon 200 bin konutu tamamladıklarını ve 81 ilde 73 milyon metrekare millet bahçesi ürettiklerini söyledi.

Depremden etkilenen 11 ili birlikte ayağa kaldıracaklarını belirten Kurum, şöyle devam etti:

“Bu söz, 21 yıldır bu ülkeye her türlü hizmeti vermiş, ülkeyi yeni bir çağa taşımış, 20, 100 yılda yapılabilecekleri yapmış AK Partimizin sözüdür. Cumhurbaşkanımız, Genel Önderimiz ve milletine aşık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür. Önceliğimiz afet bölgesidir. Bundan sonra İstanbul’umuza odaklanacağız. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 963 mahallede tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar vatandaşlarımız, kardeşlerimiz ve Sultanbeylilerimizle birlikte bu mücadeleyi vereceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu “Kentsel Dönüşümde Yarımız” kampanyasına dikkat çeken Kurum, e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini, 26 Nisan’da başlayan başvuruların 29 Mayıs’a kadar devam edeceğini, dönüşüm ödemelerinin taksitlendirilebileceğini söyledi. , ve bu süreçte 10 bin 500 lira taşınabilecek. 5 bin 250 liralık kira yardımı desteğinin bilgisini paylaştı.

Sultanbeyli’de ilk rezerv konutları üretmeye başladıklarını ve donatı alanı içerisinde konutları bulunan vatandaşları rezerv konutlara yönlendireceklerini belirten kurum, “Güçlendirme alanında kalan vatandaşlarımızın arsa değeri ne olursa olsun, vereceğimiz konutun değerinden arsa değerini düşeceğiz.Varsa maliyetinin yarısını vatandaşlarımıza karşılayacağız.Böylece Sultanbeyli’de takviye bölgesinde ne kadar vatandaşım varsa o kadar vatandaşımızı taşıyacağız. ve o bölgelerdeki bacıları rızaları çerçevesinde konutlara.” söz konusu.

Şu ana kadar tapu mülkiyet sorunlarının tamamına yakınını çözdüklerini belirten Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarla mevcut sorunları birer birer çözeceklerini bildirdi.

Yemeğe iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçede görevli muhtarlar, milletvekili adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

kargi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu