Ekonomi

Bakanlık yerleri satışa çıkarıyor! KDV’den muaf olacak… İşte satın alma prosedürü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 44 ilde 622 muhtelif araziyi satışa çıkardı. İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin illerinde farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanlarına uygun yerler 21-23 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında yapılacak açık artırmayla satışa sunulacak.

Arsalar KDV’den muaf olarak satılacak. Yasal faiz uygulanacak satışlarda tutarın yüzde 25’i peşin ödenecek. Geriye kalan tutar ise 24 ay süreyle ödenecek. Peşin ödemeyle arsa almak isteyenlere yüzde 20 indirim uygulanacak. İhale, belirlenen tarihlerde TOKİ İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ile Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Online katılımın da yer aldığı açık artırmada teklif verme işlemi online olarak da yapılabilecek.

“622 MUHTELİF ARSA KDV’DEN MUAF OLARAK SATILACAK”

Vatandaş Şahin Çetin, arsa satışlarının oldukça cazip olduğunu söyledi. “Arsalara ilginin büyük olacağını düşünüyorum. Koşullar çok cazip. 622 adet muhtelif arsa KDV’den muaf olarak satılacak. Bu arsaların yüzde 25’i peşin olarak satılacak ve vade 24 ay olacak. Yüzde 20’si ise peşin olarak satılacak. Satışa sunulan yerlere nakit ödemelerde indirim uygulanacaktır.”Şeklinde konuştu.

“Arsa satın alıp kendi evinizi inşa etmek, ev almaktan daha cazip”

Yatırımcı Okan Çelik, arsa almanın ev almaya göre daha avantajlı olduğunu söyledi. “Bakanlık bize arsa alımı konusunda böyle bir fırsat sundu. Muğla, Çanakkale veya Antalya’da arsa alıp kendi konutumu yapmak istiyorum. Dairelerin avantajı KDV’den muaf olması. Geriye kalanın yüzde 25’i. bir kısmı peşin ödeniyor. 24 ay taksitli yapılması çok cazip. Bütçemize göre bakacağız. Peşin alabilirsek yüzde 20 indirim de var. Alabilirsek. Bütçemize uygun bir şey buluruz, nakit olarak alabiliriz. Uygulama şu anda çok cazip. Arsa alıp kendi evini yapmak şu anda ev almaktan daha cazip.”dedi.

“Buna yatırım yapmayı düşünüyorum”

Ceyhun Yeşin, ihaleye katılarak arsa satın almak istediğini belirtti. “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün 44 ilde 622 arsayı satışa çıkardığını duydum. 21-22-23 Kasım’ı hatırlıyorum, müzayedeye gidip yerleri görmek istiyorum. Hatta müzayedeye katılmayı da düşünüyorum. Bu konuyu biraz daha araştıracağım, bununla ilgili yatırım yapacağım, “Yapmayı düşünüyorum”söz konusu.

duzici-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu