İş

Eski RBI yöneticisi Rajan, Hindistan’ın istihdam yaratabilmesi için yüzde 8’in üzerinde büyümesi gerektiğini söyledi

Hindistan Merkez Bankası eski yöneticisi Raghuram Rajan, Pekin’deki son video görüşmesinde, Hindistan’ın artan nüfusuna yeterli istihdam yaratabilmesi için %8’lik ekonomik büyümeyi aşması gerektiğinin altını çizdi. Bu duyuru, Hindistan’ın pandemiden istikrarlı bir şekilde kurtulduğu, hükümet altyapı harcamalarının arttığı ve bilançoların temizlendiği bir dönemde geldi. Bu olumlu eğilimlere ve Hindistan’ın diğer büyük ekonomilerle karşılaştırıldığında güçlü büyümesine rağmen Rajan, istihdam yaratmanın üst orta sınıfın ihtiyaçlarının gerisinde kaldığına ve işsizliğin %10’un üzerinde iki yılın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekti.

Rajan’ın yorumları, yıl sonuna kadar bir milyon kamu işi yaratma yönündeki kampanya sözünü yerine getirmeye çalışan Başbakan Narendra Modi yönetiminin karşılaştığı zorlukların altını çizdi. Hindistan Ekonomisini İzleme Merkezi’nin ekim ayı rakamları işsizlik oranının %10’un üzerine çıktığını ortaya koydu. Ayrıca HSBC, Hindistan’ın önümüzdeki on yılda 70 milyon yeni iş yaratması gerekeceğini öngördü. Ancak mevcut büyüme oranının %7,5 civarında seyretmesi nedeniyle bu istihdam talebinin yalnızca üçte ikisinin karşılanması muhtemel.

Eski Merkez Bankası Başkanı ayrıca Hindistan’ın işgücü becerilerinin Çin ve Vietnam gibi üretim merkezleriyle rekabet edebilmesi için geliştirilmesinin önemini vurguladı. iPhone segmentlerinin üretimi gibi alanlarda kaydedilen ilerlemeyi kabul ederken, Hindistan’ın cep telefonu üretiminde kapsamlı yetenekleri hedeflemesi gerektiğini vurguladı. Rajan ayrıca ekonomik rekabette kritik bir faktör olabilecek çip üretiminde Hindistan’ın Çin’in gerisinde kaldığına dair endişelerini de dile getirdi.

Rajan, Hindistan’ın varlıklı bir orta sınıf tarafından yönlendirilen salgın sonrası ekonomik canlanma yolunda olduğunu doğruladı. Ancak ABD ekonomisindeki ciddi yavaşlamanın yaratabileceği potansiyel riskler konusunda uyardı. İş sıkıntısı sorunu, Modi’nin üçüncü dönem hedefleri önünde zorlu bir engel olmaya devam ediyor ve Hindistan’ın ekonomik ivmesinin istihdam hedefleriyle uyumlu olmasını sağlamak için stratejik planlama ihtiyacının altını çiziyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu