Haber

Beyaz Saray: ABD, müttefiklerini Kuzey Kore tehdidine karşı korumak için ne gerekiyorsa yapacak

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İrtibat Koordinatörü John KirbyGünlük basın toplantısında Kuzey Kore’nin füze denemelerini değerlendirdi.

KirbyKuzey Kore’nin balistik füze yeteneklerini geliştirmeye çalıştığının farkında olduklarını söyledi.

ABD ve müttefiklerini Kuzey Kore’den gelebilecek tehditlere karşı korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Prof. Kirby, Bakan Joe BidenŞirketin Güney Kore ve Japonya’daki yetkililerle üçlü işbirliği konusunda yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

Bu yıl ABD ve Güney Kore’de yapılacak seçimlerle ilgili Kuzey Kore’nin olası provokasyonlarına karşı ne gibi önlemler alındığı sorusu üzerine. KirbyHiçbir yabancı aktörün seçimlere müdahale etmemesi gerektiğini, bu tür müdahale girişimlerinin tespit edilip önlenmesi konusunda gerekli özeni göstereceklerini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovJaponya ve Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye yönelik açıklamalarının giderek agresifleştiğini vurguladı. Güney Kore’den duyulan söylem artık daha da sert bir şekilde Pyongyang’ı hedef alıyor. Japonya’da da söylem oldukça agresif bir şekilde tırmanıyor” şu cümleleri sarf etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu