Sağlık

BİLGİ Sağlık öğrencileri mesleğe ilk adımlarını ‘Beyaz Önlük Töreni’ ile attı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kuştepe Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek sağlık çalışanı olma yolunda ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Sağlık kurumlarında uygulamalı eğitime başlayacak olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri Kuştepe Yerleşkesi’nde düzenlenen “Beyaz Önlük Töreni” ile öne çıktı. Törende beyaz önlüklerini giyen öğrenciler mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadılar.

Törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Aileler töreni internetten canlı izledi.

Törende konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü prof. Dr. M. Ege Yazgan , öğrencilere seslenerek, “Bugün insan hayatına dokunan en pahalı mesleklerden birini icra etmek için yeni bir yola çıkıyorsunuz. Birazdan sizlere teslim edeceğimiz beyaz önlükler, insan hayatına saygı, sağlığı koruma sorumluluğu, mesleki dürüstlük; Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa hizmet etmenin, mesleğinizde size yol gösterecek etik ve manevi bedellerin simgesidir. Beyaz önlüğün temsil ettiği bu pahalı şeylere her zaman sahip çıkacağınıza ve bu önlüğü giydiğiniz andan itibaren geleceğin sağlık profesyonelleri olarak sorumluluklarınızın bilinciyle hareket edeceğinize inanıyoruz. Üniversite olarak hayata dokunmayı, insan hayatını iyileştirmeyi ve topluma karşı duyduğumuz sorumlulukla hareket etmeyi her zaman değerli gördük. Üniversitemizde edindiğiniz bilgileri meslek hayatınız boyunca insanı odak noktasına alarak toplum yararına kullanacağınıza yürekten inanıyoruz.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü prof. Dr. Zeynep Şimşek “Sağlık hizmetlerine erişimi ve hizmetlerden eşit yararlanmayı sağlayarak toplumun güzelliğini arttırmak sağlık sistemlerinin en temel amacıdır. Bu amaca ulaşmak, yeterli sayıda ve nitelikte sağlık profesyoneli ile mümkündür. Sağlık hakkının savunulması ve geliştirilmesi, hasta ve yaralılara müdahale, bilimsel bilgi, bilgiye dayalı beceri, bilgi ve beceri ile şekillenen bir motivasyonu gerektirmektedir. Beyaz önlük onların sembolüdür. Beyaz önlüklerimiz kim olduğumuzu, ne yapacağımızı gösteriyor; Hizmet ettiğimiz insanlarla inanç temelli bir bağlılık geliştirme aracımızdır. Bugün hayatı korumak ve kurtarmak için giyeceğiniz ‘beyaz önlük’, size öğretilen her türlü bilgi ve beceriyi özümseme, kanıta dayalı uygulamayı ilke edinme ve hak temelli sağlık hizmeti sunma motivasyonunuza katkıda bulunacaktır. yaklaşmak. Nitelikli sağlık çalışanına olan ihtiyacın her geçen gün arttığı dünyamızda sağlık branşını tercih ettiğiniz için sizleri tekrar yürekten kutluyorum. ” söz konusu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Çağdabul Hanım “Yakında beyaz önlüklerimizi giyeceğiz. Beyaz önlük sadece bir kumaş parçasından daha fazlasıdır; temizlik, güç ve sağlık hakkına saygıyı ifade eder. Meslek hayatımız boyunca iyi insan olalım, bilginin ışığından ayrılmayalım. Dört yıllık yolculuğumuzda başarı, sağlık ve umut bizimle olsun.”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi beyzanur kocaman “Bugün yine uygulama alanlarına gitmeden önce hocalarımızın bize hediye ettiği beyaz önlüklerimizi giyiyoruz. Bu önlükleri taşırken sağlık ekibinin bir parçası olarak tıbbi bilgi ve becerilerle çalışan, pusulası bilim olan, şefkatli ve şefkatli sağlık çalışanları olacağımızı hissettireceğiz” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymelerinin ardından tören sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu