Ekonomi

Bir başka büyük kripto borsası, ABD operasyonlarını sonlandırmaya karar verdi.

Investing.com – Önde gelen merkezi kripto borsaları arasında yer alan Crypto.com, ABD’deki kurumsal müşterilerle çalışmayı bırakmaya karar verdi.

Singapur merkezli uluslararası kripto ticaretine devam eden Crypto.com yetkilileri, Blockworks’e ABD’deki piyasa koşullarının belirsizliği nedeniyle ülkedeki kurumsal müşterilere hizmet vermeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Kripto borsası, 21 Haziran itibarıyla ABD’deki kurumsal müşterilere hizmet vermeyi durduracak. Borsa yetkilileri, kurumsal müşterilerin olumsuz etkilenmemesi için önceden bilgilendirildiği bilgisini vererek, diğer borsalara sorunsuz fon transferini garanti etti. Yapılan açıklamada BinanceVe Coinbase’eAlınan bu kararda açılan davalardan bahsedilmezken, SEC’inSon hamlesinin bir etkisi olmuş gibi görünüyor.

Crypto.com ABD’de bireysel ticarete devam edecek

Crypto.com yaptığı açıklamanın devamında CFTC onayı ile hizmet vermeye devam ettikleri kripto türev faaliyetleri ile kişisel kripto ticaretinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca borsa yetkilileri, önümüzdeki dönemlerde yeniden kurumsal müşterilerle çalışmaya başlayabileceklerini söylediler.

Kripto borsası, sektörün yoğun ilgi gördüğü ABD’de son 2 yılda değerli atılımlar yaptı. Borsa, özellikle ABD’de Staples Center olarak bilinen dünyaca ünlü spor kompleksinin adının 2021 yılında Crypto.com Arena olarak değiştirilmesiyle küresel reklam kampanyasıyla önemli bir tanınırlık kazandı.

Crypto.com ile ilgili son gelişmelerde kripto şirketi Asya pazarında genişleme politikasını sürdürüyor. Borsa, yakın zamanda Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) dijital ödemelere aracılık etmek için büyük bir ödeme kurumu lisansı aldı.

Author: Günay Caymaz

golkoyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu