Ekonomi

BitMEX kurucu ortağı Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını öngörüyor

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, küresel merkez bankasının getiri eğrisi kontrol (YCC) mekanizmalarının etkisi altında Bitcoin’in yedi haneli dönüm noktasına ulaşacağına dair cesur tahminini sürdürmeye devam ediyor. Hayes’in tahmini, Federal Rezerv’in politikayı sıkılaştırma kararı ve Çin’in nakit genişlemesini de içeren mevcut para politikası ortamına dayanıyor.

Bugün Hayes, Bitcoin’in değerinin, özellikle merkez bankalarının uzun vadeli faiz oranlarını kısıtlamayı amaçlayan kapsamlı uzun vadeli tahvil alımları nedeniyle %2,738 artarak 1 milyon dolara çıkacağı öngörüsünü yineledi. Fed’in son dönemdeki sıkılaştırma hamlelerine rağmen bu artışta ABD’nin gevşek para politikasının rolünü vurguladı.

Hayes, bu önemli Bitcoin değerlemesini ilk olarak Mart ayında yayınlanan bir makalede öne sürmüş ve bunu Çin’in gevşek para politikasına bağlamıştı. Kendisi, Federal Rezerv’in yakın zamanda faiz artırımlarını dondurmasının, finansal varlıkların büyümesinde bir aşamaya işaret ettiğini savundu. Bu gelişmenin diğer merkez bankalarının para politikalarında küresel bir gevşemeyi tetikleyeceği tahmin ediliyor.

Çin, Avrupa ve Japonya’dan gelen yaygın teşvik önlemlerini öngören Hayes, hazine tahvillerinden Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine geçişini hızlandırmayı planlıyor. Şu anda Bitcoin 35.230 dolardan işlem görüyor.

BitMEX kurucu ortağı ayrıca diğer merkez bankaları arasında bir politika gevşemesi eğilimi öngörüyor ve bunun kripto para biriminin büyümesini daha da teşvik edeceğine inanıyor. Bu, bu yılın başlarında bu Bitcoin dönüm noktasına ilişkin önceki projeksiyonunun gerisinde kalıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu