İş

ABD’de ISM hizmet endeksi 5 ayın en düşük seviyesinde

ISM, Ekim ayı hizmetler sektörü PMI verilerini açıkladı.

Buna göre ISM hizmet segmenti PMI verileri Ekim ayında bir önceki aya göre 1,8 puan azalarak 51,8’e geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini endeksin 53 değerine ulaşacağı yönündeydi.

Hizmet sektöründe büyümenin yavaşladığını gösteren endeks Eylül ayında 53,6 oldu.

Ekim ayında üretim endeksi aylık bazda 4,7 puan azalarak 54,1’e gerilerken, yeni sipariş endeksi 3,7 puan artarak 55,5’e yükseldi. İstihdam endeksi de bu dönemde 3,2 puan azalarak 50,2’ye geriledi.

Bu dönemde hizmet departmanının 12 alt branşında büyüme kaydedilirken, 5 branşta daralma yaşandı. Daralma kaydeden sektörler gayrimenkul, kiralama ve leasing olurken; tarım, ormancılık, balıkçılık ve avcılık; madencilik; toptan ticaret ve mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler.

Hizmet PMI verilerinde hafif aşağı yönlü revizyon

S&P Global ayrıca Ekim ayına ait son hizmet şubesi PMI verilerini açıkladı.

Buna göre Ekim ayı hizmet sektörü PMI verisi 50,9’dan 50,6’ya revize edildi. Hizmet branşı PMI Eylül ayında 50,1 olarak gerçekleşti.

İmalat ve hizmet branşlarını kapsayan bileşik PMI Ekim’de bir önceki aya göre 0,5 puan artarak 50,7’ye ulaştı.

Verilere ilişkin değerlendirmesinde bulunan S&P Global Baş Ekonomisti Chris Williamson, Ekim ayında iş faaliyetlerinde üst üste üçüncü ayda oldukça sessiz bir büyüme görüldüğünü belirterek, yaz aylarında artan tüketici harcamalarının tetiklediği hizmet branşı faaliyetindeki artışın dikkat çektiğini kaydetti. durdu.

Zayıf talep ortamının olumlu tarafının Ekim ayında fiyat baskılarının daha da azalması olduğuna dikkat çeken Williamson, enflasyonun daha parlak görünümü ve faiz oranlarının zirveye çıktığı yönündeki umutların iş dünyasının gelecek yıl beklentilerine olan güveninin artmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

Ancak Williamson, yıl sonuna yaklaşırken güçlü büyümeyi sürdürmek için hem hizmetlerde hem de imalatta yeni iş girişlerinin artması gerektiğini belirtti.

ISM ve PMI değerleri 50’nin üzerinde genişlemeye, 50’nin üzerinde ise genişlemeye işaret ediyor altındaDeğerinin artması daralmaya işaret eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu