Haber

‘Boğazın İncisi’ Beşiktaş Park finale aday

2026 ve 2027 yıllarında UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi Finallerinden birine aday gösterilen Beşiktaş Park’ın ev sahipliği yaptığı Liverpool ile Chelsea arasındaki UEFA Süper Kupa mücadelesi hafızalardan silinmeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş Park Stadı’nın 2026 ve 2027 yıllarında düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi Finallerinden birine ev sahipliği yapmasına aday gösterilmesine karar verdi.

Uzun yıllar Türk futboluna ve Beşiktaş’a hizmet veren stadyum, yenilenmek üzere 2013 yılında yıkılmaya başlandı. Yaklaşık 2,5 yıl süren inşaat sürecinin ardından 11 Nisan 2016’da Beşiktaş-Bursa. sporYeni bir maçla kapılarını bir kez daha açan Türkiye’nin ilk hibrit çim zeminli akıllı stadı, yeni haliyle 7. yılını geride bıraktı.

Dünyanın ve Türkiye’nin en keyifli statlarının ortasında yer alan 42 bin 500 seyirci kapasiteli Beşiktaş Park, çevreci ve engelli dostu mimarisiyle öne çıkan teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Stadyum, 2016 yılında dünyanın saygın spor sitelerinden StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017 yılında ise İspanya’da düzenlenen “State Design and Development Awards 2017” yarışmasında “Yılın Projesi” seçilmiştir. .

2019 UEFA Süper Kupa maçı

Beşiktaş Park açıldığı günden bu yana önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Vodafone Park adı altında hizmet verdiği yıllarda, 14 Ağustos 2019 tarihinde iki İngiliz grubu Liverpool ve Chelsea, UEFA Harikalar Kupası mücadelesinde Boğaz’ın incisi Dolmabahçe’deki stadyumda karşı karşıya geldi. Liverpool, Chelsea’ye penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak UEFA Süper Kupası’nı kazanırken, normal molalar 1-1, uzatmalar da 2-2 sona erdi.

İngiltere’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden de çok sayıda futbolseverin tribünden izlediği karşılaşmada, İstanbul ve stadyum tarihi günlerinden birini yaşadı.

İstanbul’daki çalışma Avrupa’nın yanı sıra Afrika, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Okyanusya’daki 215 ülkede canlı yayınlandı. Ayrıca 300 basın mensubu da müsabakayı oturduğu yerden izledi. Çoğu Türk ve İngiliz gazeteci iken; Maçı Mısır, Fas, İran, Rusya ve Ukrayna’dan basın mensupları da takip etti.

Beşiktaş ve Atletico Madrid kadın grupları Vodafone Kupası’nda buluştu

Süper Kupa Finali’nin yanı sıra, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 2020 yılında Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ile İspanya’nın Atletico Madrid kadın takımı, o zamanki adı Vodafone Park olan Vodafone Kupası’nda karşı karşıya geldi. Atletico Madrid 2 galibiyet elde etti. -0 ve kupayı aldı.

Stadyum, 2018 yılında “El Dorado Dünya Turu” kapsamında Shakira’nın İstanbul konserine, 2020 yılında ise Türk pop müzik sanatçısı Edis’in sahne aldığı Türkiye’nin ilk çevrimiçi canlı stadyum konserine ev sahipliği yaptı.

sosyal yaşam alanı

Tarihi ve eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini dünyanın en keyifli yerlerinden birinde karşılayan Beşiktaş Park, son dönemde çok amaçlı bir kent kompleksi, bir çekim merkezi, kente ve ilçeye hizmet veren bir sosyal yaşam alanı haline geldi. 7 yıl.

Stadyum, Beşiktaş Müzesi ve Beşiktaş Kulübü’nün yönetim ofisine ev sahipliği yaparken, ünlü restoranlarıyla da Boğaz manzarasıyla ziyaretçilerine eşsiz lezzetler sunuyor.

Sporseverler, Türkiye’nin ilk stadyum tipi olarak bilinen Beşiktaş JK Pride Tipi ile Beşiktaş Park Stadı’nı ziyaret edebilir.

Finallere ev sahipliği yapma kararı, UEFA Yönetim Kurulu’nun Mayıs 2024’te yapacağı toplantıda belirlenecek.

Daha önce Türkiye’de 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası Finali

Türkiye daha önce futbolda 3 büyük UEFA finalinin ve 1 FIFA düzenlemesinin sahibiydi.

2005’te ve bu yıl iki Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynandı. 2005’teki finalde İtalya’dan Milan ile İngiliz takımı Liverpool karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Liverpool, normal süresi ve uzatmaları 3-3 biten karşılaşmada penaltı atışları sonrasında Milan’ı yenerek şampiyon oldu.

İlk yarı, ikinci yarı, uzatmalar ve penaltı atışlarında farklı heyecanlara sahne olan karşılaşmada Paolo Maldini’nin 1. dakikada attığı gol, 1992 yılından itibaren düzenlenen Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçlarında atılan en erken gol oldu. -1993 sezonundan o maça kadar. tarihe geçmişti.

Bu yılki Şampiyonlar Ligi Finalinde İngiliz takımı Manchester City ile İtalya’nın Inter takımı 10 Haziran’da karşı karşıya geldi. Dünya futbolunun kalbinin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda attığı karşılaşmayı İngiliz takımı 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

O zamanki adıyla F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, 20 Mayıs 2019’da “UEFA Kupası” adı altında son kez oynanan Avrupa’nın kulüpler bazında 2 numaralı kupasının finaline ev sahipliği yaptı. Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk kazandı. 90 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmanın uzatma dakikalarında attığı golle Alman Werder Bremen’i 2-1 mağlup ederek kupayı kaldırdı.

2013 yılında FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye’de Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon şehirlerinin ev sahipliğinde düzenlendi. İstanbul Türk Telekom Arena’da oynanan ve uzatma bölümleriyle normal süresi 0-0 sona eren final maçında, penaltı atışlarında Uruguay’a 4-1 üstünlük sağlayan Fransa, son çeyrekte şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı. İlk kez.

Türkiye önümüzdeki yıllarda büyük futbol organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonu, aday oldukları 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2032) düzenlenmesi için UEFA’ya ortak başvuru yapma kararı aldı. Adaylık başvurusunun 10 Ekim’de sonuçlanması bekleniyor.

habersapanca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu