Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sergisine soruşturma başlatan Kürşat Mican’ın suç albümü

Yesevi Alperenler Teşkilat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican’ın suç duyurusunda bulunmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından açılan ‘Ortadan Başlamak’ adlı stand hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan 22 Haziran’da Artİstanbul Feshane’de tutuklandı. 10haber.net’ten Olkan Özyurt’un haberine göre, yaptığı hatalarla sık sık gündeme gelen Kürşat Mican, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olkan Özyurt’un haberinin ilgili kısmı şöyle:

(Kürşat Mican) Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı olarak 20 Temmuz 2017’de Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’na saldırı suçundan yargılanmış ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alperen Ocakları İstanbul İl Müdürlüğü bu cezayı aldıktan sonra bir açıklama yaparak şunları söyledi: “21 Ekim 2018 tarihinde görevden alınan Kürşat Mican’ın yukarıda belirtilen tarih itibarıyla vakfımızla herhangi bir bağlantısı ve bağlantısı yoktur.” Tarihte Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanımız Sayın Nail Gün’dür” diyor.

Mican’ın tek hatası ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen kışkırtmak’ değil. Ayrıca 2016 yılında İstanbul’da yapılması planlanan bir eyleme (LGBT) ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle de yargılanmış ve ‘toplumun bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılamak’ suçundan cezalandırılmıştı.

1982 doğumlu Mican aslında politik bir kişiliktir. 14 yaşında Nizam-ı Alem Ocakları ile tanıştı. Büyük Birlik Partisi Eminönü Gençlik Kolları temsilciliği, iki dönem İstanbul Alperen Ocakları Bölge Sorumluluğu, üç dönem Alperen Ocakları Pendik İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Dört yıl Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı, iki yıl Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı olarak 2018 yılında görevinden alınsa da 2020 yılında Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) olağan kurultayında BBP Genel Başkanı olarak göreve aday. BBP, Mican’ın partiden ihraç edilmesi için Disiplin Kurulu’na sevk ediyor. Yönlendirmenin nedeni Mican’ın 2018 yılında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye hakaret etmesiydi.

Kürşat Mican silahlara aşina bir isim. 2005’ten iki haber. Biri Hürriyet-oburi Sabah arşivinden. Hürriyet haberi ‘Kurtlar Vadisi’ni taklit edip 8 gün eziyet çektiler’ şeklinde aktardı, Sabah ise ‘Kurtlar Vadisi ‘örnek’ oldu’ diye yayınladı.

Haber şöyle: “Bayrampaşa’daki işyerinden silah zoruyla kaçırdıkları Zübeyir Temurtaş’a sekiz gün boyunca korkunç işkenceler yapan ve ailesinden fidye isteyen 5 çete üyesi, yardım ve yataklık eden 7 kişiyle birlikte yakalandı. onlara. Zübeyir Temurtaş’ın ağabeyi Hacıbey Temurtaş’ın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği grupları, çete üyelerini 10 gün boyunca takip etti. Polis, Temurtaş’ın rehin tutulduğu evi de tespit ederek Hacıbey Temurtaş’tan çete üyeleriyle anlaşmasını istedi. ‘Polat’ lakaplı çete lideri Kürşat Mican (23), 27 Mayıs’ta fidyeyi almak için geldiği Bahçelievler’de polis tarafından yakalandı. Rehin alınan iş adamını kurtaran polis, aynı gün Fatih, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Üsküdar’da eş zamanlı operasyonlarda çeteye yardım ve yataklık eden 5 çete üyesi ile 7 kişiyi gözaltına aldı. “Çete üyeleriyle birlikte 4 ruhsatsız silah, 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu