Haber

Bursa’da “Deprem Gerçeği ve Bursa” paneli düzenlendi

Artvin-Ahıska-Batum Dernekler Konfederasyonu (ARTKAFKON) ile Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği tarafından “Deprem Gerçeği ve Bursa” paneli düzenlendi.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

1-7 Mart Deprem Haftası ve Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen panelin açılışında konuşan ARTKAFKON Başkanı Bahadır Celal Manasoğlu, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve Allah’tan rahmet diledi. yaralılara acil şifalar.

Bu acıları unutmayacaklarını ifade eden Manasoğlu, “Bugünleri hep birlikte atlatacağımıza inancımız tamdır.

Açılış konuşmalarının ardından panel bölümüne geçildi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Uzman Mimar Nihat Şen, Yapı Kontrol ve Sarsıntı Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Nazmi Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Beyin sarsıntısı ve Zemin Etüdü Şube Müdürü Ahmet Ağlan konuşmacı olarak katıldı.

Bayhan, panelde yaptığı sunumda, depremden etkilenen birçok ilde incelemelerde bulunduklarını, Kahramanmaraş’ın yapı ve yerleşim olarak Bursa’ya çok benzediğini söyledi.

Hasarın gevşek alanlarda, eski ve yüksek binalarda olduğunu tespit ettiklerini belirten Bayhan, “Marmara Bölgesi de Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın etkisi altındadır. Kuzey Anadolu Fay Hattı üçe ayrılır ve bir kısmı geçer. Bursa üzerinden İstanbul, nüfus yoğunluğu ve ekonomik değeri nedeniyle gündeme getiriliyor ancak bu tehlike “Marmara’nın güneyinde de var. Bursa’da da bu tehlike var. Bu nedenle toplu kullanım alanlarında ve konutlarda olası depremler öncesinde gerekli önlemlerin alınması önem arz ediyor.”

Soru-cevap bölümünün ardından panel sona erdi. Etkinlik sonunda panelistlere plaket takdim edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Sekreteri Genel. İlyas Demirci, siyasi parti temsilcileri, akademik oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ARTKAFKON bünyesindeki federasyon ve dernek liderleri ve üyeleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu