Haber

Azerbaycan arama kurtarma ekiplerinin dönüş yolculuğu devam ediyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntının ardından Azerbaycan’dan yardıma koşan arama kurtarma ekiplerinin bir kısmı, çalışmaların tamamlanmasının ardından Adana Havalimanı’ndan başkent Bakü’ye uğurlandı.

6 Şubat’ta Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı’nın 760 çalışanından yaklaşık 220 kişi daha ülkelerine uğurlandı. Bu süreçte ekipleri sık sık alkışlayan vatandaşlar, teşekkürlerini iletti.

Bakanlıkta görevli Tuğgeneral Muharrem Hasanov, gazetecilere yaptığı konuşmada Türk milletine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kahramanmaraş ve Hatay’da görev yaparak 53 kişiyi enkazdan kurtardıklarını belirten Hasanov, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Hasanov, iki sahra hastanesi ve iki sahra mutfağı kurduklarını ve bu alanlarda hizmet verdiklerini bildirdi.

Sağlık ekibinden sorumlu olan Yegane Mehmedova, görevlerini büyük bir gurur ve liyakatle yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Mehmedova, “Yaklaşık 3 bin 200 kişiye tıbbi yardımda bulunduk. Türk vatandaşlarına elimizden gelen tüm yardımı yaptık.” ifadesini kullandı.

“Çok çalıştılar”

Dışişleri Bakanlığı tarafından Adana Havalimanı Kriz Merkezi’ne atanan Büyükelçi Ayşe Saraç, Azerbaycan ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Depremin ardından ilk saatlerde Azerbaycanlı grubun yanlarında olduğunu vurgulayan Saraç, “Burada çok özverili çalıştılar.” söz konusu.

Kriz Merkezi Müdürü Mehmet Aksu ise yurt dışından ilk gelen arama kurtarma ekibinin Azerbaycanlılar olduğunu belirterek, “Kardeşlerimizin gittikleri her yerde büyüklerimizin ve ailelerinin selamlarını iletmelerini istiyoruz. Onlara minnettarız ve onları asla unutmayacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından ekip üyeleri uçağa bindi. Büyükelçi Saraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadın görevlilere çiçek takdim etti.

narman-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu