Haber

Çete liderinin naaşı mezarından çalındı

6 Mayıs’ta Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da ölü bulunan Ekvadorlu çete lideri Junior Roldán’ın naaşının Kolombiya’daki mezarından çalındığı açıklandı.

BBC’nin haberine göre, Roldán’ın cesedi kimse alınmayınca 18 Mayıs’ta Envigado kasabasındaki bir mezarlığa gömüldü. Kolombiya polisi cesedin çalındığını duyurdu.

İNSANLAR GECE MEZARLIĞA GİREREK CEZAYI ÇALDI

Los Choneros adlı çetenin iki numaralı ismi Junior Roldán Ekvador’da faaliyet gösteriyordu. İki kez saldırıya uğradıktan sonra Kolombiya’ya kaçan Roldán, Kolombiya’nın Antioquia bölgesinde vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polis, Roldán’ın kaçarken yanına aldığı parayı çalmak isteyen korumasının Roldán’ı öldürmüş olma ihtimalini değerlendiriyordu. Ancak olayla ilgili herhangi bir şüpheli gözaltına alınmadı.

Kolombiya polisi, 12 Eylül Salı günü mezarlığın kapısının açık olduğunu görünce bölgede arama yaptı ve duvardaki bölmelerde cenazelerin gömüldüğü mezarlığın kapılarından birinin açık olduğunu fark etti. Polis, kapısı açık olan bölmenin Junior Roldán’a ait olduğunu ve gece mezarlığa giren kişilerin cesedi çaldığını söyledi. Hırsızlığın doğrudan çete liderini mi hedef aldığı ya da hangi nedenle hedeflendiği henüz bilinmiyor.

CEZAEVİNDE DRONE İLE PATLAMA

Junior Roldán daha önce de gözaltına alındığı cezaevinin üzerinde drone’lara yüklenen patlayıcıların patlatılmasıyla öldürülmeye çalışılmıştı. Los Choneros’un birçok üyesinin tutuklanmasının ardından çete, Ekvador cezaevlerindeki en güçlü çetelerden biri haline geldi ve dışarıdaki faaliyetlerini hapishaneden yönetmeye başladı. (DIŞ HABER)

arpacayajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu