Haber

Meksika Bağımsızlık Günü resepsiyonu Ankara’da düzenlendi

Meksika’nın Bağımsızlık Günü’nün 213. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da resepsiyon düzenlendi.

Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez’in ev sahipliğinde Assembly One Tower’da düzenlenen resepsiyona, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika ve Karayipler İkili Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcısı Büyükelçi Ceylan İhtimam Erişen, diplomatik temsilciler katıldı. Ankara’da ve çok sayıda misafir. . Resepsiyonda Meksika ve Türk milli marşları söylendi, yerel dans gösterisi yapıldı ve geleneksel Meksika yemekleri ikram edildi.

“Bu kutlamaya liderlik etmek benim için büyük bir onur.”

Büyükelçi Hernandez konuşmasında, Meksika’nın Bağımsızlık Günü’nün 213’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona konukların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yakın dostum Türkiye’de bu kutlamaya öncülük etmek benim için büyük bir onur. ve Meksika’nın iyi bir ortağı.” İki ülke aynı zamanda Meksika, Endonezya, Kore, Türkiye ve Avustralya’nın oluşturduğu Birleşmiş Milletler, G20, OECD ve MIKTA gibi çok taraflı platformlarda da mükemmel işbirliklerine sahiptir. Meksika Donanması’na ait Yelkenli Okul Gemisi ‘Cuauhtémoc’, dostluğun simgesi olarak temmuz ayında İstanbul’da denize indirildi. “Türkiye’ye geldi ve dört gün boyunca ziyaretçilere açıldı. Meksika, bu özel ziyaretle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladı.” “dedi.

“Bağlar güçlenmeye devam ediyor”

Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika ve Karayipler’den Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcısı Büyükelçi Ceylan Özen Erişen, 2013 yılından bu yana stratejik ortak olan iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve kalkınma alanlarında pek çok konu olduğunu belirterek, “Dünya siyasetinde pek çok konu var. Belirsizliğin hakim olduğu bir dönemden geçerken, ülkelerimiz arasındaki bağlar, bizi bir araya getiren ruhun bir göstergesi olarak güçlenmeye devam ediyor.” , gerçek dostluk, uyum ve karşılıklı destek ruhudur” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu