Yaşam

City Lines 173. Yılını Kutluyor!

Şehir Sınırları 173. yılını kutluyor ‘İstanbul’un Sesi’ adlı nostaljik kısa film ve Ali Bozoğlu arşivinden seçmelerin yer aldığı, ‘Şirket-i Hayriye’den Kent Hatları’na: 173 Yıllık Deniz Yolculuğu’ başlıklı yazı Fotoğraf kabini ile kutlama. Çocukları da unutmayan Kent Lines, denizi görme fırsatı bulamayan çocuklara özel Boğaz turu ile unutulmaz bir mavi yolculuk sunuyor.

173 yıldır İstanbulluları kıtalardan kıtalara taşıyan Şehir Hatları, Şirket-i Hayriye’nin kuruluş yıldönümünü 17 Ocak’ta bir dizi özel etkinlikle kutluyor. Denizcilik mirasını geleceğe taşımayı misyon edinen Kent Limits, 173. Yıla özel hazırladığı ‘İstanbul’un Sesi’ filmiyle Şehir Hatlarının 1950’lerden günümüze değişimini yolcuların gözünden anlatıyor. yıl dönümü. Eski İstanbul manzarasından günümüz vapur yolculuklarına kadar geniş bir yelpazede bölümler sunan nostaljik sinema, sosyal medyada izleyiciyle buluşuyor.

Feribotların Fotoğraflarla Serüveni

Şehir Hatları’nın bir diğer etkinliği ise ‘Şirket-i Hayriye’den Kent Hatları’na: 173 Yıllık Deniz Yolculuğu’ sergi. 19. yüzyılın ortalarında İstanbul ile Boğaz arasındaki ulaşım talebinin artması ve klasik ulaşım aracı olan vapurların kullanılmasıyla 17 Ocak 1851 yılında kurulan Şirket Hayriye’den bugünkü Kent Lines’a kadar uzanan stant, fotoğraflarıyla güvenlik, konfor ve taşıma kapasitesi açısından talebi karşılamıyor. 173. yıllık deniz yolculuğunun serüvenini anlatıyor. Bugün Paşabahçe Vapuru’nda ziyaretçileriyle buluşacak olan stant, denizcilik tarihçisi Ali Bozoğlu’nun arşivinden özenle seçilmiş fotoğraflarla 1800’lü yıllardan günümüze vapurların öyküsünü anlatıyor. Standda ayrıca dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi olan Haliç Tersanesi’nin bugünkü inşaat çalışmalarına ait fotoğraflar da yer alıyor.

100 Çocuk Katılacak

173’üncü yıl kutlamalarında çocukları da unutmayan İl Sınırları, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen faaliyetleri gerçekleştirdi. Denizi Görme ve Boğaz Turu Deneyimi İmkanı Bulamayan Çocuklara Özel Boğaz Turu projesiyle 20 Ocak Cumartesi günü 100 çocuğa unutulmaz bir gün yaşatmaya hazırlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu