Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültepe Kaniş-Karum’u restore ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kazı çalışmaları sırasında elde edilen son verilerle, tarihi 7 bin yıl öncesine dayanan Kültepe Kaniş-Karum’u dünyanın önde gelen kaya oyma müzesi olacak Kültepe Müzesi ile yeniden canlandırdıklarını söyledi. 14 konuttan oluşan Süryani Tüccarlar Caddesi ve Kültepe Ziyaretçi Merkezi projeleri.

Ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlerle zengin bir tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapan Kayseri antik kentinin zenginliklerini koruyan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi de tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmaya ve birbirinden değerli projelerle dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kültepe’nin 75 yıllık hayalini gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kültepe Kaniş-Karum ören yerinde hayata geçirilen önemli projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Memduh Büyükkılıç, “7 bin yıllık tarihiyle kadim şehrimize ‘ticaretin merkezi Kayseri’ damgasını vuran Kültepe Kaniş-Karum’u yeniden ayağa kaldırıyoruz. 75 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz.”

“BULGULAR TARİHE IŞIK TUTUYOR”

Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü’nde Prof. Büyükşehir Belediyesi olarak Fikri Kulakoğlu kazı başkanlığında yürütülen çalışmalara güçlü destek verdiklerini kaydeden Dr., “Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’nun yürüttüğü çalışmalara sürekli destek verdik. Kaniş-Karum ören yeri. Ortaya çıkan bulgular adeta tarihe ışık tutuyor. Bu bölge ve burası “Bulgular elbette çok değerli ve kıymetli. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihi ve kültürel mirasın yeniden canlandırılması ve dünyaya tanıtılması adına bölgede 3 değerli projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

“75 YILLIK HAYAL GERÇEK OLACAK”

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kültepe Kaniş-Karum’da hummalı bir şekilde çalışılan projeler hakkında bilgi veren Büyükkılıç, “Türkiye’nin kayaya oyulmuş müzesi olacak Kültepe Müzesi’nin inşaatı sürüyor. Tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda Karum’da yaşayan tüccarların da bir mahallesi.” “Kentin yeniden canlandırıldığı 14 konuttan oluşan Süryani Tüccarlar Caddesi’nde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kazılar hakkında bilgilerin verildiği Kültepe Ziyaretçi Merkezimiz ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kayaya oyulmuş Kültepe Müzesi ve Süryani Tüccarlar Caddesi tamamlandığında 75 yıllık bir hayal gerçek olacak” dedi.

Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarını sürdüren ekibe, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve projelerin yürütülmesinde emeği geçen yüklenici firmaya teşekkür etti. – KAYSERİ

habercekmekoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu