Haber

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Yenilikçi teknolojilere öncülük eden  Türkiye olma hedefindeyiz

CUMHURBAŞKANLIĞI Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yenilikçi teknolojileri yalnızca tüketen değil aynı zamanda üreten ve öncülük eden bir Türkiye olmak hedefindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen ‘Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-DIGIATHON 2022 Yarışması’ açılış programı bugün yapıldı. 30 saat sürecek yarışın finaline kalan 24 gruptan 88 yarışmacının blokzincir teknolojisiyle e-Devlet Kapısı’na yenilikçi uygulamalar geliştireceği yarışma, Ataşehir’deki bir otelde gerçekleşti. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç da katıldı.

TÜRKİYEMİZİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç yaptığı açılış konuşmasında, “Günümüzde yenici teknolojiler tüm dünyada iş sürecini değiştirdi. Meslekleri ve rekabet şartlarını yine şekillendirdi. İçinde bulunduğumuz dijital çağda kartlar tekrar dağıtılıyor. Biz de burada varız diyoruz. Gençlerimize özgün fikirler üretebilmeleri için uygun altyapılar sunmak ve deneyim kazanmalarını sağlamak ismine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak bu usul müsabakalara çok ehemmiyet veriyoruz. Sürdürülebilir bir dijital dönüşüm süreci için biz de yenilikçi teknolojileri her vakit öncelikliyoruz. Dijital Türkiye sloganıyla çıktığımız yolda, kamu, özel bölüm, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Türkiyemizin dijital dönüşümüne öncülük etmeye çalışıyoruz” dedi.

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERE ÖNCÜLÜK EDEN TÜRKİYE OLMA HEDEFİNDEYİZ Koç, “Dijital dönüşümü hayata geçirmede yanlışsız vizyon ve stratejinin varlığı kadar güçlü bir başkanın öncülüğünde de kritik değere sahip. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yenilikçi teknolojileri sırf tüketen değil birebir vakitte üreten ve öncülük eden bir Türkiye olmak amacındayız. Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda süratli ve kolay biçimde sunumuna imkan tanıyan dijital devlet sistemlerinin kıymeti gün geçtikçe artıyor. Bugün milletlerarası endekslerde başarısı ispatlanmış bir e-devlet kapımız var ve bu dünyaya örnek oluyor. Türkiye dost ve kardeş ülkelerle deneyimlerini paylaşarak bu hususta öncülüğünü ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN BLOKZİNCİR AYAĞI Koç, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu -DIGIATHON 2022’ye Ulusal Teknoloji atağının blokzincir ayağı diyebiliriz. İnsanların başındaki blokzincir eşittir kripto para algısını kırmak istiyoruz. Dünya çapında muvaffakiyetini ispat etmiş olan bir dijital devlet uygulaması olan e-devlet kapısına blokzincir entegrasyonu için birinci adımı atan şahıslar olacaksınız. Türkiye Yüzyılı dijitalin yüzyılı olacak. Sizlerin potansiyelini biliyor ve güveniyoruz” diye konuştu.

– Karaköse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu