Haber

Dünya Selamlarını Yayma Platformu Kuruldu

Filistin 1948 İslami Hareketi’nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah’ın selamı yayma ve İslami sosyal reformu dünyaya ulaştırma girişimini güçlendirmek amacıyla Dünya Selamlar Platformu’nun kurulduğu açıklandı.

İstanbul Eresin Otel’de düzenlenen “Sosyal Reform ve Selamın Yayılması” konulu sempozyuma başta Şeyh Raid Salah ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadagi olmak üzere çok sayıda din adamı katıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım ise yaptığı konuşmada Dünya Selâm Yayma Platformu’nun kurulduğunu, daha sonra geliştirmek için programlar ve istişareler yapılacağını kaydetti.

Yıldırım, “Selamı yayma fikrinin acilen yaygınlaştırılması gerektiğini gördük ve inisiyatif alarak akraba kardeşlerimizle oturup platformu başlattık” dedi. söz konusu.

Bu girişimin buradan başladığını ve çok sayıda program olacağını ifade eden Yıldırım, “Hangi programları yapabileceğimizi istişare edip düşünüyoruz ve çalışmamızın başarı ile taçlandırılmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Ali Muhyiddin el-Karadağı, “İhtiyacımız olan, sevgiye götüren barışı yaymayı amaçlayan bir projede olduğumuz için mutluyum.” sözlerini kullandı.

Karadağı, “Bunu başarmak için nefsin, ruhun ve aklın içini ve dışını ıslah ederek insan kardeşiyle uyum içinde olması, sevgi dolu ve uyumlu bir ümmet oluşması gerekir. Bu, ( Şeyh Raid) Salah ve desteklenmesi gerekiyor.’ diye konuştu.

“İsrail yetkilileri Filistin topraklarında şiddeti yayıyor”

Filistin 1948 İslami Hareketi’nin kuzey kanadı lideri Salah, sempozyuma internet üzerinden bağlanarak Filistin’de barışı teşvik komitelerinin kurulmasına ilişkin bir konuşma yaptı.

İsrail’i Filistin topraklarında şiddet ve 400 bine yakın silah yaymakla suçlayan Salah, 2000 yılından bu yana 1948 topraklarında topluma hakimiyet kuran İsrail’in “kışkırtıcı bir şekilde fitne silahının yayılmasına körü körüne müsamaha gösterdiğini” belirtti.

İsrail’in toplumda fitne çıkarmak için 400 bine yakın silah dağıttığını söyleyen Salah, silahların tamamının İsrail ordusundan Filistin’in iç bölgelerine teslim edildiğini kaydetti.

Salah, “İsrail, Filistin toplumunda uyuşturucunun yayılmasına da göz yumdu ve böylece gençleri avına çevirdi” dedi.

Salah konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail makamları Filistin topraklarında şiddeti yayıyor. 2000 yılından bu yana toplumumuzda çok sayıda insan öldü. Bu yıl 130’dan fazla kişi hayatını kaybetti. İsrail makamları suçluların izini sürmek konusunda isteksiz.”

Raid Salah, Filistin topraklarında çok sayıda yerleşimci suçlunun serbest olduğuna ve bu durumun terörü ve yolsuzluğu tetiklediğine dikkat çekti.

Salah, suçluların çok azının tutuklanarak hafif cezalara çarptırıldığına işaret ederek, bunun şiddeti ve İsrail istihbaratı koruması altındaki kişileri Filistinlileri öldürmeye teşvik etmek anlamına geldiğini söyledi.

platformun amacı

Dünya Selam Yayma Platformu, Raid Salah’ın selamı yayma ve İslami sosyal reformu dünyaya ulaştırma girişimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

haber-savastepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu